in

Uspješno okončan ciklus edukacija za iznajmljivače iz Žminja, Svetvinčenta, Barbana i Kanfanara

Foto TZ Barban

Ciklus online edukacija kojega su pred mjesec dana zajedno pokrenule turističke zajednice općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj uspješno je priveden kraju, uz brojne obrađene teme, ali i velik broj sudionika na edukacijama.

Žminj

Tijekom mjesec su dana iznajmljivači ovih područja imali priliku proširiti svoje znanje, saznati o novim turističkim trendovima i podsjetiti se obaveza vezanih uz svoje administrativno poslovanje, a s tim je ciljem bilo pripremljeno čak 9 zanimljivih i aktualnih tema, o kojima su iznajmljivačima pričali stručnjaci iz raznih područja – turizma, marketinga, prava, sigurnosti, odnosa prema gostima, ekologije…

Kanfanar
Kanfanar

Ciklus edukacija počeo je 16.2. temom o administrativnom poslovanju i pripremama za nadolazeću sezonu (Interligo), a već sljedećeg tjedna uslijedile su dvije nove teme – certifikacija eko-prijateljskog smještaja kroz program Eco Domus i kategorizacija smještaja – koje su pripremljene u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije. Iznajmljivači su potom imali prilike saznati i o korištenju društvenih mreža u turizmu (Miško Macolić-Tomičić), čuti korisne savjete o tome kako unaprijediti svoje poslovanje njegovanjem gostoljubivog pristupa prema gostu kroz edukaciju na temu „Jeste li iznajmljivač ili domaćin“ (Dubravko Fijačko), podsjetiti se svojih poreznih obveza kroz edukaciju koju su vodili predstavnici Porezne uprave te o sigurnosti u turističkoj sezoni, o čemu su govorili predstavnici MUP-a. Na kraju, u zadnjoj je edukaciji od strane predstavnika poduzeća Ferlis obrađena aktualna tema u GDPR-u, odnosno Uredbi o zaštiti osobnih podataka, s posebnim osvrtom na značaj i ograničenja koja ta uredba donosi iznajmljivačima, a nakon čega je održano i izlaganje na temu važnosti web stranica za iznajmljivače (Miško Macolić-Tomičić). Kao dar iznajmljivačima na kraju edukacija, sudionicima edukacije o web stranicama za iznajmljivače u suradnji s Apartmanicom osigurani su popusti u iznosu od 1.000,00 kuna za izradu web stranica, a poduzeće Feralis pripremilo je set dokumenata, obrazaca i uputa vezanih uz zaštitu osobnih podataka, posebno pripremljenih i prilagođenih za iznajmljivače, što uključuje i obrasce privola, informiranja o prikupljanju podataka, evidencije prikupljanja prigovora i niz drugih korisnih dokumenta,  koje su polaznici edukacija također dobili besplatno.

O tome kako su prezentirane teme iznajmljivačima bile zanimljive i važne, govori i podatak da je na edukacije iz ovog ciklus ukupno bilo prijavljeno preko 500 polaznika, a zadovoljstvo održanim edukacijama iznajmljivači su iskazali i kroz anketiranja koja su provođena nakon svake edukacije.

Svetvinčenat - foto TZ
Svetvinčenat

Da su teme edukacija i koncept ovog ciklus dobro osmišljeni, pokazuju i komentari polaznika koji su kroz ankete pohvalili ovakav pristup sustavnom informiranju i komunikaciji s iznajmljivačima:

„Ovaj set edukacija je bila odlična ideja i radujem se svakoj sljedećoj edukaciji. Mislim da je kontinuirana edukacija ključ uspjeha svih nas zajedno.“

„Čista petica! Moj doživljaj: ležerno, uz dozu humora, vrlo profesionalno iznesen sadržaj kojeg je bilo zadovoljstvo pratiti. I nama polaznicima otvoreni horizonti novih mogućnosti koje moramo usvojiti za uspješan rad. Hvala predavaču i svima uključenima u ovaj projekt.“

Ovakav ciklus edukacija, koji je kroz brojne svoje module iznajmljivačima pružio vrlo široki spektar tema, jedinstveni je takav primjer organizacije cijelog niza online edukacija, zajednički organiziranog od strane četiri turističke zajednice. Organizacijom ovih edukacija turističke su zajednice Barbana, Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja pokazale svijest o potrebi zajedništva i sinergijskog djelovanja, a sve s ciljem informiranja svojih dionika te time i podizanja veće konkurentnosti svih destinacija.

„Samo suradnjom i stalnim osluškivanjem trendova i zbivanja u turističkom svijetu možemo biti konkurentni na tržištu. Privatni iznajmljivači snaga su naše ponude, a naša je želja u ovom vremenu brzih izmjena informacija, stalnih promjena i brojnih neizvjesnosti, našim iznajmljivačima kontinuirano pružati aktualne, točne i korisne informacije zbog čega smo ovim setom edukacija obuhvatili toliko tema i velik broj zbilja vrhunskih predavača i stručnjaka iz svojih područja. I nadalje ćemo pratiti potrebe i sugestije naših iznajmljivača i brinuti o tome da svi turistički dionici naših destinacija budu u tijeku s novostima te kvalitetno educirani o novim turističkim trendovima i mogućnostima za unapređenje svoje ponude.“ – poručili su iz turističkih zajednica općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj.

Gradska palača - Foto Grad Poreč

POREČ: Predložite kandidate za Povelju 30. april

Foto TZ Buje

Buje kao difuzni hotel – Radionica za iznajmljivače i vlasnike nekretnina o novoj turističkoj investiciji