in

POREČ: Predložite kandidate za Povelju 30. april

Gradska palača - Foto Grad Poreč

Grad Proeč objavio je javni poziv za predlaganje kandidata za gradsko priznanje Povelju 30. april u 2022. godini.

Pravo predlaganja kandidata za Povelju 30. april, koje dodjeljuje Gradsko vijeće u 2022. godini, imaju sve pravne i fizičke osobe s područja Grada Poreča. Predlagatelji mogu svoj prijedlog dostaviti na adresu: Grad Poreč-Parenzo – Povjerenstvu za utvrđivanje prijedloga za priznanja, Obala maršala Tita 5, Poreč, do zaključno 8. travnja 2022. godine.

Osim imena i prezimena, odnosno naziva i adrese kandidata, prijedlog mora sadržavati: životopis, radna i životna dostignuća, a za pravne osobe osnovne podatke, te posebne razloge zbog kojih se osoba predlaže za priznanje.

Povelja 30. april se dodjeljuje povodom 30. travnja, Dana Grada Poreča, pojedincima iz zemlje i inozemstva za osobne zasluge ili za zasluge koje su postigli kao voditelji nekog procesa ili tima, bilo individualno ili unutar neke pravne osobe, te udrugama i drugim pravnim osobama koje su svojim idejama i njihovim realizacijama doprinijele promicanju imena Grada Poreča-Parenzo i kvalitetnijem stvaranju njegova imidža u širim granicama i na različitim poljima (turizam, znanost, kultura, sport, zaštita baštine, gospodarstvo i drugo).

Uz Povelju se dodjeljuje i umjetničko djelo.

Ilustracija - Foto Maksim Goncharenok za Pexels

U Istri opet nešto manje novozaraženih

Foto TZ Barban

Uspješno okončan ciklus edukacija za iznajmljivače iz Žminja, Svetvinčenta, Barbana i Kanfanara