in

Valamarovi zaposlenici dobili božićnicu, 13. plaću i nagradu za uspješnu sezonu

Valamar Riviera isplatila je jučer 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna neto svim zaposlenicima s ugovorom na neodređeno vrijeme u trenutku isplate i svim radnicima s ugovorom na određeno koji su u 2019. godini odradili najmanje 10 mjeseci, odnosno najmanje 1.741 sat.

Valamar je ove godine isplatio i božićnicu u iznosu od 2.000 kuna neto svim zaposlenicima u radnom odnosu na neodređeno vrijeme u trenutku isplate, dok je svim radnicima na određeno vrijeme koji su odradili cijelu sezonu isplaćena nagrada za sezonski posao u iznosu od 700 do 1.500 kuna neto, ovisno o odrađenom broju sati u 2019. godini.

Valamar je prvi poslodavac u turizmu koji, u skladu s dogovorom sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije postignutim u veljači ove godine, svojim zaposlenicima isplaćuje spomenute nagrade.

Svojim zaposlenicima Valamar je još početkom prosinca isplatio dar u naravi u iznosu od 600 kuna neto, a svim zaposlenicima s djecom u dobi do 15 godina i dar za dijete u iznosu od 600 kuna neto po djetetu.

Podsjetimo, radnicima je u kolovozu isplaćena i nagrada za uspješnu sezonu u iznosu od 500 kuna neto, a pored navedenog, Valamar je i prva kompanija u turizmu koja svim svojim zaposlenicima garantira minimalno 5.000 kuna neto primanja za odrađeni puni mjesečni fond sati. Sve navedeno potvrđuje da Valamar sustavno radi na povećanju materijalnih prava zaposlenika. No pored materijalnih prava, sustavno se radi i na povećanju nematerijalnih prava zaposlenika. Tako su zaposlenicima koji u Valamarovih 8 destinacija, 36 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske osigurani kvalitetan smještaj i topli obroci. Osim toga, svim zaposlenicima, bez obzira na radno mjesto, Valamar osigurava edukacije i treninge.

Briga o zaposlenicima i razvoj poticajne korporativne kulture gdje su zaposlenici i gosti na prvom mjestu jedna je od strateških inicijativa kompanije. Prva smo turistička kompanija u Hrvatskoj koja je uvela 13. plaću, a s ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala Valamar kao vodeća kompanija u turizmu želi biti primjer dobre prakse i ostalim poslodavcima“, izjavila je Ines Damjanić Šturman, direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri.

Više informacija o karijeri i poslovima u Valamaru dostupno je na www.dobarposaouvalamaru.com, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Valamar Riviere.

DND POREČ: Lego robotika za zimske praznike – prijave u tijeku

KAŠTELIR revitalizirao poljoprivrednu udrugu Vitis – Novi predsjednik Marko Bratović