in

KAŠTELIR revitalizirao poljoprivrednu udrugu Vitis – Novi predsjednik Marko Bratović

Domaći poljoprivredni proizvodi i zdrava hrana vraćaju se sve više u fokus građana te je potražnja za njima nakon godina stagnacije u velikom porastu. Iz tog su razloga poljoprivrednici s područja Općine Kaštelir-Labinci inicirali „oživljavanje“ lokalne poljoprivredne udruge.

Tako je 18. prosinca održana skupština poljoprivredne udruge Vitis, na kojoj se udruga uskladila s novim zakonom, te su se ponovno konstituirala radna tijela i izabralo novo vodstvo udruge.

Za predsjednika Vitisa izabran je Marko Bratović, po struci magistar agronomije, koji se na vlastitom gospodarstvu bavi ekološkom proizvodnjom maslinovog ulja, povrća te specijaliziranih bezalkoholnih napitaka. 

Novoizabrani predsjednik Bratović iznio je i ključne aktivnosti na kojima će udruga aktivno raditi. Te aktivnosti su, kandidiranje na EU fondove, pomoć proizvođačima u edukaciji i praćenju trendova u poljoprivredi, poraditi na dodanoj vrijednosti lokalnih proizvoda uz pomoć certifikata, suradnju sa lokalnom turističkom zajednicom na promocija lokalnih poljoprivrednih proizvoda…

Poljoprivredna udruga Vitis osnovana je još 1997. godine, sa misijom da objedini sve poljoprivredne proizvođače s područja Općine Kašelir – Labinci, što je ponovnom aktivacijom članstva i dalje prioritetni cilj udruge.

Budući da je poljoprivreda jedna od ključnih djelatnosti u općini, fokus udruge bit će na podizanju kvalitete proizvoda uz pomoć različitih certifikata, kao što su zaštita izvornosti, zemljopisnog podrijetla, ekološke proizvodnje.

U planu je i izrada zajedničkog marketinga za kaštelirske poljoprivredne proizvode, te valorizacija poznatih kaštelirskih grampera (krumpira), po kojima je ova općina već odavno poznata, priopćeno je iz općinske uprave.

Valamarovi zaposlenici dobili božićnicu, 13. plaću i nagradu za uspješnu sezonu

Humanitarna fešta u Novigradu – Ispraćaj stare godine GOODBYE 2019.