in

VELIK INTERES: TZ POREČ organizirao besplatnu edukaciju za iznajmljivače

Foto Turistička zajednica grada Poreča

U prepunoj dvorani Udruženja obrtnika u Poreču, ovoga petka održana je besplatna edukacija koju već dugi niz godina Turistička zajednica grada Poreča organizira za svoje iznajmljivače. Edukacija pod nazivom „Sve što trebate znati o uspješnom iznajmljivanju apartmana, vila, kuća za odmor“, organizirana je u suradnji sa turističkom agencijom Adriagate.

Foto Turistička zajednica grada Poreča
Foto Turistička zajednica grada Poreča

Zbog ograničenog broja mjesta, prijava je bila obavezna, a da su iznajmljivači spremni pratiti nove trendove u turizmu dokazuje da su sva mjesta popunjena par dana nakon otvaranja prijava.

Program edukativne radionice je obuhvaćao širok spektar tema vezanih za sve segmente pružanja ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu; od najnovijim turističkim trendovima, gdje se oglašavati, kako kreirati cijene i popuste, upravljati recenzijama, popuniti pred i posezonu, kako se prilagoditi potrebama i željama gostiju, brendiranje smještaja i isticanje od konkurencije, poslovanje putem društvenih mreža, portala i turističkih agencija i još mnoge druge zanimljive teme. Iznajmljivači su dobili informacije o najaktualnijim pitanjima vezanim uz zakonske obveze koje moraju izvršiti, te o uvjetima koje objekti moraju ispunjavati.

Predavačice ove edukacije su bile stručnjakinje za turizam, specijalizirane za privatni smještaj, Petra Bulat i Danijela Kuzmić. Na kraju edukacije obveznici su mogli postavljati pitanja vezana uz svoje smještajne objekte,  a s obzirom na odaziv te aktualne teme, edukacija se pokazala  vrlo uspješnom.

Organizacija edukacija za iznajmljivače višegodišnja je praksa kojom Turistička zajednica grada Poreča nastoji kontinuirano educirati turističke dionike te poticati na praćenje i prilagodbu turističkim trendovima, priopćeno je iz TZ-a Poreč.

policija pješački prijelaz prometni policajac

Istarska policija za utorak najavila prometnu akciju u cilju zaštite pješaka

Foto i tekst Jedriličarski klub Vega

Porečanka i Puljanke najbolje u klasama na regati 18. Memorijal Zlatan Pečenković