in

Porečanka i Puljanke najbolje u klasama na regati 18. Memorijal Zlatan Pečenković

Foto Jedriličarski klub Vega

Od sportaša iz istarskih klubova najbolje su odjedrile Iva Rokvić – Uljanik, Nika Fornažar – Horizont Proeč i Una Krivić – Vega koje su pobijedile u svojim klasama. Petra Barbić iz Vege, najmlađa je jedriličarka u Optimistu.

U nedjelju je završio 18. Memorijal Zlatan Pečenković, u organizaciji Jedriličarskog kluba Vega s odjedrenim jednim plovom za klasu Optimist, i po 2 plova za klase ILCA 4 i ILCA 6. Nakon umjerenog do jakog jugozapadnog vjetra i jakih valova koji je puhao u subotu, u nedjelju je jedriličare dočekalo mirnije more, puhao je južni vjetar brzine do 10-ak čvorova, vjetar je oko 14 sati okrenuo na maestral, ali je to već prilično kasno, pa je regatni odbor odlučio jedriličare poslati na obalu i zaključiti regatu.

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare, najbolje djevojka je Una Krivić iz kluba domaćina JK Vega na 10.mjestu. Plasman istarskih jedriličara: 16. Ivan Družeta (JK Uljanik), 20. Tonka Kostelić (Vega) 7. djevojka, 30. Franco Enrico Suarez Radin (JK Horizont, Poreč), 31. Roman Mohorović (Vega), 36. Leon Labinjan (Horizont), 41. Veronika Čatić (Vega), 44. Eni Ladavac (Maestral), 52. Mario Barbić (Vega), 55. Leni Sejfo Begzić (Maestral), 56. Dorian Zechiatti (Horizont), 63. Rene Curić (Uljanik), 67. Mateo Poropat, 71. Karlo Romić (oboje Vega), 75. Adrian Tubaković (Horizont), 86. Filip Pamić (Vega), 87. Tia Blašković (Kvarner, Rabac), 100. Dominik Jurjević (Horizont). 

U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. Istarski jedriličari zauzeli su sljedeća mjesta: 2. Edi Jurman, 5. Andrej Bozoki, 7. Karla Blašković i 2.djevojpšijhjka, 10. Marko Puljiz (svi Uljanik), 11. Ivano Rovis (Vega), 12. Lucija Belušić 4.  djevojka (Uljanik), 14. Marko Legović (Horizont). 

U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera. 

Uz najbolje, nagrade su dobili i najbolji do 12 godina, a to su Albert Lebinac i Ana Perušić iz Galeba, te najmlađi natjecatelji iz Galeba i Petra Barbić iz Vege. 

Podjela nagrada održana je u prostorijama JK Vega. 

Foto i tekst Jedriličarski klub Vega

Foto Turistička zajednica grada Poreča

VELIK INTERES: TZ POREČ organizirao besplatnu edukaciju za iznajmljivače

poreč gradsko kupalište plaža

POREČ: Na gradskom kupalištu pronađen leš starijeg muškarca