in

Vižinada na HRT-u – Malo mjesto koje postaje turistički hit

O sve većoj turističkoj popularnosti Vižinade prilog je snimila i nacionalna televizija, HRT. Ovo malo mjesto u zaleđu Poreča, istarske turističke perjanice, još je jedno u nizu koje se razvija zahvaljujući luksuznim vilama za odmor kojih ima sve više, te vrijednim ljudima i njihovim poljoprivrednim proizvodima koji pažljivo i pametno ulažu, a što sve na kraju privlači svage godine sve više turista.

Upravo je to bio razlog zašto se i nacionalna televizija odlučila za reportažu.

Prilog je objavljen na Regionalnom dnevniku, a može se pročitati i na njihovoj web stranici – HRT Magazin. Evo što kažu:

U zaleđu velike turističke destinacije, Poreča, i mala Vižinada uspješno je pronašla svoj turistički put. Odmor u zelenilu, očuvana priroda, sportske aktivnosti, enogastronomija – njezini su turistički aduti. Umjesto pretjerane gradnje i velikih kompleksa gostima nude domaćinsko ozračje.

Obitelj Pilat prije 4 godina stoljetnu kuću i štalu uredili su u vilu za odmor. Investicija je bila velika, no nisu požalili. Problema s popunjenošću nema.

– Kod nas ova godina je bolja nego ikada. Mi smo puni sve do listopada, pa čak i studenog, a počeli smo od ožujka, zadovoljan je Eliđo Pilato, vlasnik kuće za odmor.

Na području Vižinade je oko 150 kuća za odmor. Sve su dobro popunjene, u njima je do sada ostvareno oko 25 tisuća noćenja.

– Većina njih dolazi radi mira. Vižinada im je oaza mira. Tu svaki gost koji dođe u turističku zajednicu kaže da dolazimo radi mira, da se odmori od buke, kaže Lidija Legović iz Turističke zajednice Vižinada.

Izvor&Foto: HRT

Bruno Celija slavodobitnik barbanske Trke za viticu: U nedjelju glavni događaj – Trka na prstenac

Netko se u Lovranu usrećio – Na Lotu dobio 2 milijuna kuna!