in

Zbog trećeg vala hotelima ostali samo domaći gosti

Foto Tanja Kocijančić

Ovog proljeća, iako se tako ranije najavljivalo, neće se održati ni akcija Tjedan odmora vrijedan, koja je prebačena na jesen zbog epidemiološke situacije.

Iako nitko nije ozbiljno računao na turistički promet za Uskrs, koji ove godine i pada relativno rano, treći val pandemije koronavirusa koji se razmahao u Europi potopio je i zadnje nade u dolazak stranih turista, piše Poslovni.hr.

Postaje sve jasnije da će se hrvatski turizam u ovoj predsezoni očito osloniti gotovo isključivo na domaće goste, s tim da ni tu puno ne obećava trenutačna epidemiološka situacija.

Tako se ovog proljeća, iako se to ranije najavljivalo, neće održati ni akcija Tjedan odmora vrijedan, koja je prebačena na jesen, a ni Cro-kartica se nije “ulovila” kako je planirano i očekivano.

Dio hotela, gruba je procjena njih od pet posto od njih ukupno oko 1100 u Hrvatskoj, potrudit će se otvoriti, u Istri je to recimo desetak većih i nekoliko desetaka malih hotela, doznajemo na terenu.

Očekuju s uzbuđenjem

Jedna od većih hotelskih kuća koja prodaje uskršnje aranžmane je novigradski Aminess hoteli i kampovi, koji najavljuju otvaranje objekata u Novigradu i na otoku Krku.

Aminess Maestral Hotel u Novigradu prvi otvara vrata već ovaj petak 26. ožujka, dok će se obližnji kamp Aminess Sirena otvoriti 1. travnja. Prve ovogodišnje goste 1. travnja dočekuju i Aminess Atea Camping Resort i Aminess Gaia Green Villas u Njivicama na Krku.

Otvaranje za Uskrs najavila je i porečka Plava laguna, koja će svoje objekte nastojati popuniti domaćim gostima kroz uključivanje u projekt Hrvatske turističke kartice (CRO card). Kako najavljuju u toj kompaniji, od sada svi nositelji Hrvatske turističke kartice mogu u čvrstim objektima Plave Lagune, kao i u mobilnim kućicama u kampovima Istracampinga ostvariti popust od 10 posto.

Kako su nas izvijestili iz Ministarstva turizma i sporta, u razdoblju od 1. srpnja 2020. do 28. veljače 2021. godine ukupno je ostvareno 15.507 transakcija. U navedenom razdoblju od strane Hrvatske poštanske banke (HPB) izdano je tek 2728 turističkih kartica.

Što se tiče projekta Tjedan odmora vrijedan koji Ministarstvo turizma i sporta provodi u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, on je planiran za posezonu, vodeći se mišlju kako je sad najvažnije odgovornim ponašanjem doprinijeti povoljnoj epidemiološkoj situaciji u cilju ostvarivanja što boljih rezultata u vršnom dijelu turističke godine, kažu u Ministarstvu.

Cijeli članak pročitajte na https://www.poslovni.hr/hrvatska/zbog-trecega-vala-hotelima-preostali-samo-domaci-gosti-4278802

TAR: Vijećnici odlučuju o donošenju UPU-a kampa Velika Mlaka i prodaji općinskih nekretnina

POREČ: Teretana, asistenti od vrtića i prilagodba Eufrazijane velik korak u stvaranju senzibiliteta prema osobama s invaliditetom