in

U Bujama edukacija o prevenciji prijevara starijih osoba

Ilustracija/Foto Pixabay

U sklopu preventivnog projekta ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće”, u četvrtak 29. rujna 2022. s početkom u 11 sati, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održat će se predavanje edukacijskog karaktera o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi.

Cilj je edukacije, koju organiziraju Policijska uprava istarska, Grad Buje i Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Buje, smanjiti prijevare starijih osoba te će tom prilikom policijski službenici prisutnima dati korisne informacije i pojasniti najčešće oblike prijevara s kojima su suočene starije osobe, kao i dati savjete kako treba postupiti u slučaju da osoba posumnja kako je riječ o prijevari.

Edukacija je namijenjena starijim osobama i osobama koje su u kontaktu sa starijim osobama, kao i za sve zainteresirane građane i građanke. Važnost edukacije i prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su kao takve često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što pak počinitelji prevara koriste na razne načine.

Stoga je u sklopu Projekta izrađen i preventivni letak s korisnim informacijama i uputama koji će se podijeliti na edukaciji, a isto tako, distribuirat će se u udrugama umirovljenika, u ordinacijama obiteljske medicine, ljekarnama i na drugim frekventnim lokacijama kako bi informacije doprijele do što većeg broja ljudi, najavio je gradonačelnik
Fabrizio Vižintin.

Vezani dokumenti:
Priopćenje za medije – edukacija o prevenciji prijevara starijih osoba
Letak hr
Letak It
PlakatPodijeli na Facebooku

Foto Tanja Kocijančić

MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – Za sve građane i poduzetnike bogat program besplatnih događanja

Prvi Bičikleta day u Funtani

Funtanastičan dječji tjedan u Funtani – Filmovi, biciklijada, Bajkovnica i još puno događanja za najmlađe