in

MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – Za sve građane i poduzetnike bogat program besplatnih događanja

Foto Tanja Kocijančić

Regionalna konferencija o kvaliteti pčelinjih proizvoda API POREČ 22 s programom za građane (promocija i degustacija proizvoda, izložba, zabavni program) u Domu obrtnika Poreč u subotu, 1. listopada, u 10 sati počinje ovogodišnji Mjesec poduzetništva u Poreču koji donosi gotovo svakodnevno tijekom cijelog mjeseca raznovrsna događanja.

Već tradicionalno listopad će proteći u znaku poduzetništva, pa su tim povodom danas konferenciju za medije održali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić, najavivši bogat program koji donosi puno događanja, prezentacija i manifestacija. I to potpuno besplatno za sve građane!

Ovo je već peta godina u kojoj se kroz ovu manifestaciju želi pomoći postojećim poduzetnicima, ali i onima koji to tek planiraju postati. Naglašeno je kako je Poreč, unatoč brojnim izazovima, zadržao svoj poduzetnički duh, poduzetnici i gradska uprava su nastavili svoj partnerski odnos i skupa pronašli način prilagodbe novim uvjetima poslovanja.

Gradonačelnik PEršurić u uvodu je rekao kako ih posebno veseli da zadnje dvije pandemijske godine broj obrta i poduzeća nije smanjen, nego je u nekim segmentima čak i veći.

-Poduzetnici i obrtnici prilagodili su poslovanje i nastavili postavljati Poreč visoko na ljestvici najuspješnijih poduzetničkih gradova u Hrvatskoj. Poreč je i dalje jedan od rijetkih gradova bez prireza, grad koji je omogućio poduzetnicima brojne pogodnosti poput 30% manjeg komunalnog doprinosa. Investitorima koji kupe parcelu od Grada nude se razne pogodnosti u Gospodarskoj zoni Buići – Žbandaj. Grad se uključio i u program sufinanciranja poduzetničkih kredita, za investicijske projekte i obrtna sredstva, za koje je postojao veliki interes. Također, pomažemo im i organizacijom manifestacija, poput ove, za kojom vlada veliki interes, rekao je Peršurić.

Pročelnica je naglasila kako će se kroz cijeli mjesec svakodnevno se na više lokacija u gradu održava neka aktivnost, te detaljno predstavila bogat program. Aktivnosti su namijenjene mladima, djeci, postojećim poduzetnicima i svima onima koji razmišljaju o poduzetništvu. Također, izdvojila je brojna događanja za žene poduzetnice.

– Svake godine organiziramo jedan dan posjet određenoj lokaciji gdje se razvila uspješna poduzetnička priča – Od ideje do uspjeha. Prethodnih godina bili smo na raznim imanjima i u malim proizvodnim pogonima. Ove godine posjetit ćemo Papago park, pa će taj dan ulaz svima biti besplatan. Koristim priliku da se zahvalim svim institucijama, partnerima i poduzetnicima koji se spremno i s entuzijazmom uključuju u naš program, te zahvaljujući njima su sve aktivnosti besplatne i za građane i za gradski proračun, rekla je pročelnica Mičetić.

Napomenimo kako će se sva događanja moći pronaći na stranicama Grada Poreča, a sve se može pratiti i putem društvenih mreža gdje će se svako događaj posebno najavljivati.

Detaljan program u nastavku:

medulin škola

VRŠNJAČKO NASILJE U MEDULINU – Hitan sastanak nakon novog incidenta u školi

starci starije osobe old people

U Bujama edukacija o prevenciji prijevara starijih osoba