in

U Bujama postavljen “ležeći policajac” – Sufinancirao ga MUP

Foto Policijska uprava istarska - Buje

U Istarskoj ulici u Bujama postavljena je oprema za smirivanje prometa sufinancirana sredstvima Nacionalnog Plana sigurnosti cestovnog prometa RH  

U cilju smanjenja stradavanja u prometnim nesrećama i podizanju prometne kulture, uz provedbu preventivno-represivnih aktivnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova sudjeluje i u sufinanciranju sanacija opasnih mjesta na područjima gradova i općina za koje procijeni da je potrebna sanacija kako bi se doprinijelo povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Tako je od strane Ministarstva unutarnjih poslova za 2022. godinu odabrana sanacija potencijalno opasnog mjesta – postavljanje opreme za smirivanje prometa u Istarskoj ulici u Bujama, gdje je danas u prisutnosti voditelja Službe prometne policije Policijske uprave istarske Josipa Lukića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Buje Elvisa Glavičića, izvođača radova Cesta d.o.o. iz Pule te nadzornog inženjera iz VIAing d.o.o. Igora Horvata izvršen tehnički pregled izvedenih radova. Postavljanjem opreme za smirivanje prometa  pješaci će biti sigurniji prilikom prelaska kolnika.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova sklopilo je sporazum s Gradom Buje o sufinanciranju radova potencijalno opasnog mjesta – postavljanje opreme za smirivanje prometa u Istarskoj ulici u Bujama sa sredstvima u iznosu od 70 posto, tj. do iznosa od 125.141,97 kuna sufinancira iz Nacionalnog Plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dok preostalih 30 posto sufinancira Grad Buje.

Valja istaknuti kako je financiranje aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine predviđeno sredstvima iz fondova Europske unije, sredstvima stručnih organizacija utvrđenih posebnim ugovorom s Ministarstvom unutarnjih poslova, sredstvima osiguravajućih društava utvrđenih posebnim ugovorom s Ministarstvom unutarnjih poslova i sredstvima prikupljenim od donacija, priopćila je Policijska uprava istarska.

romobil

Ukrao plastične boce i romobil

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Pijan i drogiran bježao policiji