in

U cijeloj ISTRI – Najava prometne akcije kontrole brzine

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise te brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti

Na području Policijske uprave istarske 19. siječnja 2023. godine u vremenu od 14 do 18 sati provesti će se  prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila”.
Najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine.

Na području Policijske uprave istarske prošle je godine u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine stradalo 267 osoba. Smrtno je stradalo osam osoba, dok je 46 osoba zadobilo teške, a 213 osoba lake tjelesne ozljede.

Za vrijeme prometne akcije policijski službenici će, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati i vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće, u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Kako se ne bi dogodila prometna nesreća i ne bi nastale posljedice za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, objavila je istarska policija 18. siječnja 2023.

euro novac pixabay

POREČ: Lažni direktor oštetio tvrtku za velik iznos. Davao naloge za isplatu mejlom – računovođe “nasjele”

foto grad poreč

POREČ: Obilježena 78. godišnjica smrti Joakima Rakovca