in

U Istri još 9 novooboljelih od Covida-19 – svi su hospitalizirani

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je jutros da je 9 osoba hospitalizirano u Općoj bolnici Pula. Radi se o kontaktima već poznatih osoba ili o osobama koje dolaze iz rizičnih područja.

Također, uzet je 21 novi uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus, te su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. O rezultatima nalaza bit ćete obaviješteni, piše u priopćenju.

Jutros je Nacionalni stožer objavio da danas imamo 551 bolesnika pozitivnog na koronavirus, te da je to u zadnja 24 sata povećanje za 70. Dio toga otpada na Istru, odnosno spomenutih 9, pa sada Istra broji ukupno 49 zaraženih.

Prema jušerašnjem stanju, gledajći po gradovima i mjestima Umag i dalje drži prvo mjesto s 11 oboljelih, slijedi Brtonigla sa 7 zaraženih i jednim preminulim, Pula danas ima 6, zatim Vodnjan i Poreč imaju potvrđena 3, Novigrad 4, Labin 2, Višnjan 2, a Rovinj i Raša bilježe po jedan slučaj.

Odakle dolaze novih 9 oboljelih doznat ćemo danas u 13 sati kada će se u Puli održati presica istarskog tožera za civilnu zaštitu.

OPREZ: Pojavili su se lažni volonteri koji se predstavljaju kao Crveni križ

Koronavirus u VIŠNJANU: Zasad nema opravdanja za KARANTENU