in

Koronavirus u VIŠNJANU: Zasad nema opravdanja za KARANTENU

Višnjan

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac smatra kako u ovome trenutku ne postoji stručno opravdanje za provođenje mjere karantene u Općini Višnjan. Naime, zbog jučer potvrđena dva slučaja COVID-19 bolesti na području općine iznesen je prijedlog o mjeri karantene.

Kako pojašnjava načelnik Stožera, u oba slučaja je izvor zaraze poznat, odnosno radi se o prvom slučaju u obiteljskom kontaktu s ranije zaraženim COVID-19 osobama (u vrijeme dok još nisu imale simptome). U ovom trenutku ne postoji nekontrolirano širenje uzročnika COVID-19 bolesti bilo gdje u Istri i poznat je izvor virusa za sve do sada oboljele osobe.

„Svim kontaktima oboljelih osoba određuje se samoizolacija u trajanju od 14 dana, prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako je učinjeno i u slučaju osoba oboljelih u Višnjanu. Sve osobe u kućnoj samoizolaciji su obaviještene da svaku promjenu zdravstvenog stanja jave obiteljskom liječniku. Nadzor nad pridržavanjem mjera po potrebi provode djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova“, zaključak je Stožera civilne zaštite Istarske županija koji je upućen načelniku Općine Višnjan Angelu Mattichu.

U Istri još 9 novooboljelih od Covida-19 – svi su hospitalizirani

NOVI PODACI – Istra ima 13 novoboljelih, od toga 2 u POREČU i prvi put u MOTOVUNU