in

U Istri obilježen Međunarodni dan nestale djece kampanjom „PROVJERI. PROMISLI. PRIJAVI“

Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici za prevenciju educirali osvijestili su građane o potrebi pravovremenog reagiranja u slučajevima nestale djece  

Velik broj građana i turista posjetio je info punkt koji je Policijska uprava istarska jučr organizirala na Narodnom trgu u Puli u sklopu kampanje  „PROVJERI. PROMISLI. PRIJAVI“ koju Ravnateljstvo policije i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provode povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece koji se već tradicionalno obilježava 25. svibnja.

Spomenutu Kampanju pokrenuo je Amber Alert Europe odnosno Europski centar za nestalu djecu u suradnji s ministarstvima unutarnjih poslova, nacionalnim policijama i vodećim neprofitnim organizacijama posvećenim zaštiti djece u Europi, a pokrenuta je u 16 zemalja i to: u Albaniji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Portugalu, Sloveniji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kako je napomenula voditeljica poslova prevencije Alica Rosić – Jakupović, građani, ali i brojni turisti, prepoznali su važnost ove kampanje koja za cilj ima podići razinu svijesti o problemu nestale djece i potrebe za njihovom zaštitom kao i ukazati na potrebu pravovremenog reagiranja i suradnje cijele zajednice. “Cilj Kampanje je osvjestiti građane o žurnosti da se nestala djeca što prije vratila u sigurno okruženje svojih najmilijih, kao i osnažiti roditelje i skrbnike znanjem i resursima koji su im potrebni. U policijskoj upravi istarskoj u evidenciji nestalih osoba trenutno imamo prijavljeno dvije maloljetne osobe za kojima se traga”. Kako je dodala, skraćivanje vremena od prijave gubitka djeteta do pronalaska povećava šanse za siguran i brz povratak nestale djece njihovim domovima.

kontejner glomazni otpad

USLUGA POREČ: Privremeni prekid narudžbi velikih baja za otpad

Foto Grad Poreč

POREČ: U tijeku uređenje plaža i cesta po mjesnim odborima