in

U Istri počela s radom prometna jedinica mladeži. Evo kolike su kazne

Foto Policijska uprava istarska

Pripadnici prometne jedinice mladeži završili su program osposobljavanja te valja upozoriti kako sudionici u prometu moraju postupati po njihovim zahtjevima  i naredbama

Danas je na području grada Pule započeo s radom deset pripadnika prometne jedinice mladeži. Osnovna zadaća im je sprječavanje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, tjelesno upravljanje prometom u cilju osiguravanja nesmetane protočnosti prometa na najfrekventnijim dionicama te pružanje pomoći svim sudionicima u prometu, posebice djeci, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. 

Pripadnici prometne jedinice mladeži završili su program osposobljavanja te valja istaknuti i upozoriti vozače i druge sudionike u prometu kako, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sudionici u prometu moraju postupati po njihovim zahtjevima  i naredbama.

Za postupanje vozača motornih vozila suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi ovlaštene osobe propisana je kazna u iznosu od 390 do 920 eura, tri mjeseca zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima vozaču se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda. Za ostale sudionike u prometu, ako ne postupe po naredbi izraženoj pomoću znaka ovlaštene osobe, propisana je novčana kazna u iznosu od 30 eura.

prometna-policija12 ilustracija policija

Mladi vozač uhićen u Istri: U vožnji koristio mobitel, a nema ni vozačku

Foto Javna vatrogasna postrojba Rovinj

Gorjelo skladište u Istri