in

U Istri u noći sa subote na nedjelju pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga

Foto Policijska uprava istarska

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol ili drogu

U cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u subotu na nedjelju, 29./30. lipnja 2024. od 22 do 6 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor upravljanja vozilom pod utjecajem droga”. 

Tijekom provođenja akcije provodit će se pojačan nadzor mladih vozača – podsjećamo da je za mlade vozače (do 24 godine života) u potpunosti zabranjeno prisustvo alkohola u organizmu za vrijeme dok upravljaju vozilom. Naime, nepovoljan utjecaj na vožnju i ponašanje vozača imaju i manje koncentracije. Alkohol i doga narušavaju rasuđivanje, produžuju vrijeme reakcije, smanjuje budnost i vidnu oštrinu. Zbog smanjenja inhibicija konzumacija alkohola i droga često je povezana s rizičnim ponašanjem u prometu čime se povećava rizik od nastanka prometnih nesreća, posebice onih sa smrtnim i teškim posljedicama.  

Najavama i provođenjem pojačanog nadzora potičemo vozače da odustanu od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Podsjećamo da je za vožnju s prisustvom alkohola u organizmu propisana novčana kazna u iznosu od 90 do 2.650 eura, dok je za vožnju pod utjecajem droga ili odbijanja testa na droge propisana novčana kazna u iznosu od 1.320 do 2.650 eura.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba. 

Bluesmobile – Blues Brothers tribute band iz Italije, donosi nezaboravne hitove i obećava rasplesavanje publike. Foto: arhiv benda

NOVIGRAD: Sugar Blue i Gerry McAvoy’s Band of Friends predvode 3. Cittanova Blues Festival

Foto Hrvatski karate savez poreč

Aktivnosti Svjetske karate federacije okupljaju 4.000 mladih karatista u Poreču