in

Aktivnosti Svjetske karate federacije okupljaju 4.000 mladih karatista u Poreču

Foto Hrvatski karate savez

Grad Poreč već tradicionalno postaje centar karate sporta. Od 24. do 30. lipnja ove godine ugošćuje tri karate događaja za mlade Svjetske karate federacije (World Karate Federation) u organizaciji Hrvatskog karate saveza. Tjedan je započeo provedbom WKF Trening kampa za mlade, nastavlja se WKF karate i parakarate Kupom za mlade, a završava najmasovnijem karate događajem za mlade u svijetu, WKF Ligom za mlade (WKF Karate 1 – Youth League). 

Šesnaesti WKF Kamp za mlade vratio se u Poreč s vrhunskim karate instruktorima. Karatisti od 10 do 20 godina starosti trenirali se pod vodstvom domaćih instruktora, ovogodišnjeg europskog prvaka iz Zadra u kategoriji +84 kg Anđela Kvesića, koji u svojoj kolekciji posjeduje, između ostaloga, ukupno tri europska zlata (dva pojedinačna i jedno ekipno) i dvije svjetske bronce te njegovog brata Ivana Kvesića, svjetskog prvaka u kategoriji -84 kg. Među instruktorima bio je i osvajač srebrne medalje na olimpijskim igrama i svjetski doprvak u katama Damian Quintero. Djeca i mladi trenirali su s još jednim vrhunskim karatistom, aktualnim svjetskim prvakom u katama Alijem Sofuogluem (Turska). Sofuoglou u svojoj kolekciji ima i olimpijsku broncu, a u Zadru se okitio naslovom europskog prvaka i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Osvajačica srebrnog odličja iz Tokija u kategoriji -55 kg Ukrajinka Anzhelika Terliuga jedna je od najuspješnijih karatistica Europe, ali i svijeta, a popularna karatistica u Poreču je imala ulogu instruktorice. Među instruktorima našao se i olimpijski prvak u kategoriji -75 kg i trostruki svjetski prvak Talijan Luigi Busà. Završnu riječ na Kampu za mlade dali su predsjednik Svjetske karate federacije Antonio Espinós te predsjednik Hrvatskog karate saveza i pomoćnik glavnog tajnika Svjetske karate federacije Davor Cipek. 

Trening kamp namijenjen je karatistima kategorija U12, U14, kadetima, juniorima i mlađim seniorima (U21), te karatistima s intelektualnim oštećenjem, oštećenjem vida i karatistima korisnicima invalidskih kolica. WKF Kup obuhvatit će turnir u karateu mladih do 12 godina starosti te turnir parakaratista. 

Ovogodišnje rekordne prijave na Ligu za mlade broje 4.000 natjecatelja iz čak 85 država svijeta, čime se Istarska županija ponovno dokazala kao popularno karate sjedište. Liga za mlade, kao nastavak Karate 1- Premier Lige, platforma je za razvoj mladih i njihov napredak u sportu. Događaj u Poreču bit će treći ove vrste u 2024. godini, prvi je bio održan u Fujairahu (UAE), zatim u A Coruñi (Španjolska), a nakon Poreča Ligu za mlade ugostit će Merida (Meksiko), dok će posljednje izdanje ove godine biti održano u talijanskoj Veneciji. 

Ova iznimno važna tri projekta doprinose promociji sporta kod djece i mladih, promiču važnost tjelesne aktivnosti kod djece i mladih, njima se stječe navika bavljenja sportom, a što je izrazito važno u razvojnoj dobi. Također, projekti doprinose zdravlju i kvaliteti života djece i mladih.
Pozivamo sve entuzijaste da se pridruže i pruže podršku mladim sportašima te uživaju u nezaboravnoj atmosferi. Ulaz  na WKF Ligu za mlade slobodan je za sve posjetitelje tijekom sva četiri dana održavanja, a ljubitelji karatea sve informacije o WKF aktivnostima u Poreču mogu pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog karate saveza www.karate.hr te putem službene Facebook stranice i Instagram profila Saveza. 

Tekst : Hrvatski karate savez

Foto Hrvatski karate savez
 

Foto Policijska uprava istarska

U Istri u noći sa subote na nedjelju pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga

voće povrće zdrava hrana obrok ručak namirnice zdravlje

NOVIGRAD: Ovo su ljetni termini besplatnog stručnog savjetovanja o zdravoj i pravilnoj prehrani. Rezervirajte termin