in

U ISTRI U SUBOTU: Najava prometne akcije u cilju zaštite motorista

Foto MUP

S ciljem smanjenja prometnih nesreća istarska policija će sutra, 29.04.2023. provesti akciju nadzora vozača mopeda i motocikala

Radi smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, a posebno posljedica koje vozači navedene skupine vozila zadobiju u prometnim nesrećama, sutra od 10 do 14 sati na području PU istarske provest će se prometna akcija “Kontrola vozača mopeda i motocikala“.

U  prva tri mjeseca 2023. godini evidentirano je ukupno 19 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, od čega 16 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U navedenim nesrećama dva vozača motocikla su teško, a 14 vozača lakše ozlijeđeno. Najčešći uzrok prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina.

Za vrijeme prometne akcije kontrolirati će se brzina kretanja, korištenje propisane zaštitne kacige od strane vozača i putnika, nepropisno pretjecanje, upravljanje neregistriranim mopedima i motociklima, ili kojima je istekla važnost prometne dozvole, upravljanje mopedima i motociklima na kojima nisu ispravi propisani uređaji i oprema, te na kojima je izvršena preinaka ili zamjena serijskih dijelova bez ispitivanja i drugi prekršaji iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo vozače mopeda i motocikala, ali i vozače ostalih vozila, da se pridržavaju prometnih propisa s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja vozača mopeda i motocikala, objavila je istarska policija 28. travnja 2023.

Foto Općina Vižinada - Arhiv 2022.

Međunarodni praznik rada u Vižinadi: Produženi vikend uz glazbu, Viva Vino, sport, igre bez granica…

Dan grada Poreča - SVi nagrađeni - Foto Andi Bančić

Svečano obilježen Dan Grada Poreča: Laureat Aldo Milotić, plakete za dr. Ljiljanu Požarić i posthumno dr. Mirka Jerkovića