in

Međunarodni praznik rada u Vižinadi: Produženi vikend uz glazbu, Viva Vino, sport, igre bez granica…

Foto Općina Vižinada - Arhiv 2022.

I ove godine prigodno će se u Vižinadi proslaviti 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, a predviđen je četverodnevni program koji započinje već u petak 28. travnja 2023. obilježavanjem Dana oslobođenja i polaganjem cvijeća na spomenik palih boraca.

Istog dana u 18 sati održat će se sveta misa u crkvi Sveti Vital na Ritošinom Brigu. Subota 29. travnja bit će u znaku vinske avanture Viva Vino wine &walk kroz vinograde Vižinade, pa će po završetku šetnje sudionika od 16 do 20 sati u Studiju Sonda biti upriličen završni party Viva Vino na koji su svi dobrodošli. Za zabavu će se pobrinuti Duo Insieme, a bit će tu i bogata gastro ponuda te najbolja vina s područja Vižinade.

U nedjelju 30. svibnja obilježava se Međunarodni praznik rada feštom u Ferencima koja starta u 20 sati. Ponedjeljak 1. svibnja bit će sadržajan i bogat od ranog jutra, s obzirom da će se već u 6 sati u Vižinadi zaoriti budnica u izvedbi Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada. Brass Band će sa svojom budnicom do 14 sati obilaziti sva sela na području Općine Vižinada, a u međuvremenu će se odvijati raznovrstan program.

U 9.30 sati na streljani kod Lovačkog doma Vižinada članovi Lovačke udruge Fazan organiziraju gađanje glinenih golubova (događanje zatvorenog tipa), a već u 10 sati Vižinadeži pozivaju da dođete i navijate (ili sudjelujete) na dva sportska događanja – prijateljskoj nogometnoj utakmici Nogometnog kluba Vižinada i boćarskom turniru Boćarskog kluba Vižinada koji će se održati na boćalištu u Vižinadi. Pravo sudjelovanja na boćarskom turniru imaju stanovnici Općine Vižinada.

Slijedi odličan dio programa rezerviran za djecu, a riječ je o prvomajskim dječjim igrama bez granica u 11.30 sati na nogometnom igralištu, u organizaciji Kickboxing kluba Zeus. U slučaju kiše igre će se održati u Domu kulture. Već u 12.30 sati okupit će se svi jer slijedi druženje građana u Lovačkom domu uz zajednički ručak, dok će se dan zaokružiti turnirom u briškuli i trešeti u 14 sati u Cafe baru Parenzana.

Kao i u slučaju boćanja, pravo sudjelovanja imaju stanovnici Općine Vižinada.

foto mup bicikl

Teško ozlijeđen biciklist. Na nizbrdici izgubio nadzor i pao na kolnik

mup policija policajac motor

U ISTRI U SUBOTU: Najava prometne akcije u cilju zaštite motorista