in

U novi mjesec ulazimo s postupnim pogoršanjem. Od utorka kiša

Kiša u Puli - Ilustracija - Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Sutra, na Praznik rada vrijeme bi ipak trebalo “izdržati”. Dugo najavljivano pogoršanje vremena malo se ublažilo i glavninom odgodilo za utorak i srijedu, piše Istramet.

S ponedjeljkom ulazimo u posljednju trećinu klimatološkog proljeća koje mnogima nije po mjeri. Nakon povoljnijeg ožujka, čini se kako će travanj na našem području biti hladniji od prosjeka, a zabilježili smo i kasni proljetni mraz koji je pričinio štete.

I svibanj će započeti sa sličnim vremenom uz postupno pogoršanje vremena, a do sredine tjedna i ponegdje značajnije količine kiše. Puhat će uglavnom bura i istočnjak, a prognoze oborina poprilično su neujednačene jer ipak smo ušli u topliji dio godine.

Dok je u Španjolsku već pristiglo vruće ljeto uz temperature i do 38 °C, naš dio kontinenta već 5 tjedana nalazi se u području koje obilježava hladnije vrijeme od prosjeka, tek ponegdje uz suficit oborina.

Slično stanje moglo bi se nastaviti i u idućim tjednima, jer kao što vidimo na meteorološkim kartama, velika količina hladnog zraka i dalje vreba na sjeveroistoku kontinenta! Od preuranjenog ljeta ili vrlo toplog proljetnog vremena kao što smo imali lani još uvijek nema ništa, piše Istramet u nedjelju 30. travnja 2023.

Ovo je prognoza Istrameta:

PONEDJELJAK – Djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz porast naoblake s kojim kasno navečer stiže kiša. Puhat će slaba do umjerena, prijepodne ponegdje jaka bura, u drugom dijelu dana na zapadu Istre okrenut će na sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 7 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 17 i 22 °C.

UTORAK – Oblačno vrijeme uz povremenu kišu koje lokalno može biti i u obilnijim količinama. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak. Jutarnje temperature zraka od 9 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 17°C.

SRIJEDA – Pretežno oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana uz postupno smanjenje naoblake. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima ponegdje jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 8 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 18 °C.

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Radari u Istri u nedjelju 30. travnja 2023.

prometna policija foto mup

Vozila pod zabranom, bez dokumenata i odbila test na droge. Uhićena je