in

Vozila pod zabranom, bez dokumenata i odbila test na droge. Uhićena je

Foto MUP

Pulska je policija jučer oko 14.20 sati na Valdebečkom putu u Puli zaustavila automobil Opel pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Izvršenom kontrolom, policijski službenici utvrdili su kako žena upravlja automobilom za vrijeme dok joj je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te kako kod sebe ne posjeduje vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu.

Budući da je vozačica pokazivala znakove kako upravlja vozilom pod utjecajem droge, policijski službenici su joj ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je 38-godišnjakinja izričito odbila te je, poradi sumnje da bi mogla nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićena.

Radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, policija je protiv vozačice podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.
Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol, objavila je istarska policija 30. travnja 2023.

U novi mjesec ulazimo s postupnim pogoršanjem. Od utorka kiša

NESREĆA U ISTRI: Sletio s ceste, udario u ogradu pa u stablo. Bio je pijan