in

U PETAK, 28. svibnja, akcija kontrole alkoholiziranosti vozača

Foto MUP - Ilustracija

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, na području Policijske uprave istarske će se u petak, 28. svibnja, od 18 do 23 sata provesti pojačana kontrola alkoholiziranosti vozača.
 
Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola nisu sposobni sigurno upravljati vozilom.
 
Od 1. siječnja do 27. svibnja 2021. godine na području Policijske uprave istarske vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 48 prometnih nesreća od kojih jednu s poginulom osobom, 15 s ozlijeđenim osobama i 32 s materijalnom štetom.
 
Uz pojačano alkotestiranje vozača policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.
 
Istarska policija poziva vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola, a pozivamo i putnike da se ne prevoze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a s njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol preporučujemo da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koristi drugi javni prijevoz koji je dostupan.

Obrtnička komora organizira humanitarnu akciju pod nazivom “ISTRA – Istarski obrtnici za stradale od potresa”

POREČ: NK Jadran u subotu u gostima u Senju