in

U petak promjena – Padat će žuta kiša

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Nestabilan zrak s Atlantika prodire nad Francusku i zapadnu Europu te se fronta nestabilnog zraka nalazi zapadno od Alpa. Anticiklona stacionira nad Sibirom i istočnom Europom. Nad našim krajevima je u prizemlju ujednačeno polje sniženog tlaka, a visinsko strujanje je jugozapadnog smjera i po visini pritječe topli saharski zrak i osim topline donosi i veće količine saharskog pijeska. Kiša koja će nam pasti krajem tjedna bit će, stoga, žute boje pijeska, prognoza je meteorologa Bojana Lipovšćaka s televizije N1.

Danas će vrijeme biti sunčano i vruće. Poslijepodne u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre bit će slab razvoj dnevne naoblake, ali bez oborina. Najviše dnevne temperature od 30 do 35 stupnjeva Celzija, u planinskim krajevima oko 22. Temperatura mora je od 22 do 25 stupnjeva Celzija.

Na Jadranu pretežno sunčano uz slabe vjetrove južnog kvadranta. Tople noći s temperaturama oko 22 stupnja. Najviše dnevne temperature oko 33, u dalmatinskom zaleđu do 37 stupnjeva Celzija. U petak navečer na sjevernom Jadranu naoblačenje, grmljavinski pljuskovi i bura. Neverini uz buru će se brzo sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru.

U subotu u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na Jadranu djelomično razvedravanje pa će biti promjenljivo oblačno, ali hladnije, najvišim dnevnim temperaturama oko 25 stupnjeva. Oblačno s kišom zadržat će se u Slavoniji i Baranji.

U nedjelju postupno promjenljivo oblačno i suho, uz porast temperature zraka, tako da će se živa u termometru ponovo popeti iznad 30 stupnjeva, prognoza je N1.

brtonigla hladno pivo

Fešta Sv. Roka u Brtonigli najposjećenija dosad uz Petra Grašu, Hladno pivo, Febru, balinjeradu…

U Bujama koncert Spiritczualic Enhancement Centra iz Berlina 17. kolovoza