in

U ponedjeljak moguća vrlo obilna kiša, no stiže i bura

Foto Istramet

Iako su se jučer na nekim mainstream portalima mogle čitati vijesti o dolasku “velike zime”, od toga u ponedjeljak nema ništa. No, očekuje nas brza i intenzivna promjena vremena.

Tijekom ponedjeljka u kraćem vremenskom roku moguće su obilne oborine, a prema prognozi DHMZ-a lokalno može pasti i 80 mm kiše povodom čega je izdan visoki narančasti stupanj meteorološkog upozorenja.

Puhat će većinom slabo do umjereno jugo i istočnjak koje će u drugom dijelu dana okrenuti na jaku buru, lokalno s olujnim udarima. Bura podno Velebita može dostizati udare i do 110 km/h.

Krajem dana sa zahladnjenjem kiša u višem gorju mjestimice će okrenuti na snijeg, ali značajnijeg pokrivača može biti uglavnom u planinama BiH, što se dobro može uočiti na prognozi našeg WRF-a za regiju.

Vrijeme će se brzo smiriti, stoga nas već od utorka očekuje pretežno sunčano uz umjerenu i jaku buru. Ujutro će ponegdje biti slabog mraza, a i dnevne temperature zraka bit će malo niže u odnosu na protekle dane.

Nova izraženija vremena moguća je krajem tjedna, no ona će ipak više utjecati na južnije i istočnije predjele, a ne toliko na Istru.

Zatvor za 62-godišnju Njemicu koja je Ipsilonom vozila u suprotnom smjeru, udarila policijski auto i skoro pogazila policajca

VIŽINADA: Počinje obnova vatrogasnog spremišta