in

Zatvor za 62-godišnju Njemicu koja je Ipsilonom vozila u suprotnom smjeru, udarila policijski auto i skoro pogazila policajca

Ilustracija Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 11. studenoga ispitalo njemačku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, objavio je DORH na svojim stranicama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 62-godišnjakinja 29. rujna od 22,11 sati do 23,30 sati, na državnoj cesti A9 (Istarski ipsilon), upravljala osobnim vozilom protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, potpuno zanemarujući sigurnost drugih sudionika u prometu, znajući da vožnjom u takvom stanju ugrožava njihovu sigurnost. Osnovano se sumnja da je od ulaznog mjesta Kanfanar do naplatne postaje Umag vozila u suprotnom smjeru i kod naplatne postaje kod Umaga udarila u vozilo ispred sebe, a nakon što joj je policijski službenik izdao naredbu da izađe iz vozila, osnovano se sumnja da se oglušila i stražnjim dijelom svog vozila udarila u prednji dio službenog policijskog vozila te ga odgurala nekoliko metara. Osnovano se sumnja da je potom vozilom naglo krenula prema policijskom službeniku zbog čega je on ispalio tri hica iz pištolja u smjeru prednjih pneumatika vozila te skočio u stranu radi izbjegavanja naleta vozila.

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičena 62-godišnjakinja ponovo vozilom uključila na Istarski Ipsilon, ali u krivi smjer prema Puli vozeći velikom brzinom te u više navrata vozilom skoro udarila u vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera, dok su istovremeno policijski službenici službenim policijskim vozilima (upaljeni zvučni i svjetlosni signali) vozili iza nje i u više ju navrata pokušavali preteći no bez uspjeha jer je vozilom skretala iz trake u traku. U jednom su je trenutku policijski službenici uspjeli prestići te su joj policijskom vozilom prepriječili put no ona se, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila zaletjela u policijsko vozilo i pokušala ga izgurati s kolnika, a kada više nije mogla micati vozilo zaključala se u vozilu te je odbijala izaći sve dok policijski službenici nisu razbili staklo na vozilu te je izvukli van.

Osnovano se sumnja da je potom upaljačem i upaljenom cigaretom pokušavala opeći policijskog službenika nakon čega su je policijski službenici uporabom sredstava prisile uspjeli savladati.

Županijski sud u Puli je 11. studenoga 2020., na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema policijskom priopćenju od 30. rujna, te noći, nakon što su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile, smještena je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. 

Dva poraza porečkih odbojkašica

nevrijeme valovi more

U ponedjeljak moguća vrlo obilna kiša, no stiže i bura