in

U ponedjeljak prometna akcija u cilju zaštite pješaka

Foto PU istarska

Prometna policija nastavlja provoditi aktivnosti kako bi se povećala sigurnost najugroženijih sudionika u prometu

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, Postaja prometne policije Pula će u ponedjeljak, 24. kolovoza od 9 do 14 sati,  provesti preventivno-represivnu akciju.

Tijekom provođenja prometne akcije, policijski službenici prometne policije provodit će pojačan nadzor zona raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka. Kako bi se smanjila ugroza pješaka, vozače upućujemo da se pješačkim prijelazima približavaju sigurnosnom brzinom tako da mogu zaustaviti svoje vozilo kako bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Naglašavamo da vozači trebaju zaustaviti vozilo kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe i osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz.

Pješake upućujemo da se ne kreću niti zadržavaju na kolniku, uz uputu kako je na kolniku zabranjena vožnja romobilom te ih pozivamo da za kretanje koriste nogostup ili drugu površinu prikladnu za kretanje pješaka. Isto tako, upućujemo ih da kolnik prelaze pažljivo i najkraćim putem, nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način, uz obraćanje pažnje na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju.  

WHO smatra da bi djeca starija od 11 godina trebala nositi maske

U nedjelju Istra ima 2 novozaražena i ukupno 65 aktivnih slučajeva