in

U PONEDJELJAK U ISTRI: Policija obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Budući da se 26. lipnja obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, sutra se na Narodnom trgu u Puli provodi aktivnost kojoj je cilj upozoriti javnost na problem ovisnosti

Policijska uprava istarska će u ponedjeljak, 26. lipnja od 9 do 11 sati, na Narodnom trgu u Puli obilježiti Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.
Obilježavanjem ovog datuma nastoji se upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Policija kroz svoj svakodnevni rad poduzima aktivnosti kojima je cilj suzbijanje kriminaliteta zlouporabe droga te otkrivanje počinitelja takvih djela. Pored represivnih aktivnosti, poslovi prevencije policijske uprave provode i niz preventivnih aktivnosti. Tijekom cijele školske godine u svim osnovnih i srednjim školama u Istri provodi se nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za pet” s ciljem aktivnog mijenjanja stavova i senzibiliziranja mladih o štetnim životnim navikama o ovisnosti, kao i  podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanje zdravih stilova života. Također se tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti provode preventivne aktivnosti poput pisanja slogana o borbi protiv ovisnosti, kao i tribine sa učenicima srednjih škola u suradnji sa suradnicima iz drugih institucija.

-Kako bi građani dobili cjelovitu informaciju o problematici ovisnosti, kao i institucijama u kojima mogu potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje, uz policiju na Narodnom trgu bit će i predstavnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Grada Pule, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Obiteljskog centra i udruga koje se bave problemom ovisnosti. Pozivamo građane da u što većem broju dođu na Narodni trg i podrže borbu protiv zlouporabe opojnih droga, poručuju iz istarske policije.

NEMOJ KORISTITI FOTKU

ISTRA: Teško ozlijeđena vozačica motocikla – Zabila se u auto

Foto Zajednica Talijana Labinci - proslava Sv. IVana u Labincima 2023.

LABINCI: Proslava Sv. Ivana iz procesiju, glazbu, ples i odličan štimung