in

U Poreču dovršen rotor kod Eurospina. Pušten u promet

Foto Grad Poreč

Nakon mjesec dana radova, danas je za sav promet otvoren novi, fiksni rotor kod trgovačkog centra Eurospin u porečkoj gospodarskoj zoni Facinka. Novi rotor zamijenio je dosadašnje privremeno i montažno rješenje, te sada čini sastavni dio porečke međuzaobilaznice, čija je glavna uloga bolja prometna povezanost i sigurnost kod pristupa zoni Facinka, kao i rasterećenje Ulice M. Vlašića i porečke zaobilaznice.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Početku radova prethodilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je dio obuhvata sadašnjeg križanja bilo u vlasništvu Laguna commerce d.d. u stečaju, zbog čega je proces bio dugotrajan. Ipak, po rješavanju imovinsko-pravnih donosa, projekt i radovi izvedeni su u vrlo kratkom roku, financirao ih je Eurospin Hrvatska d.o.o., uz nadzor Grada Poreča.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč – Poslovna zona Facinka s novim rotorom kod Eurospina

-Vodilo se računa, koliko je godi to bilo moguće, da se radovi otvore tek po dovršetku međuzaobilaznice, kako bi se izbjeglo stvaranje prometnih gužvi i onemogućio pristup tom dijelu gospodarske zone, što je i postignuto, tako da nova prometna infrastruktura u turističku sezonu ulazi potpuno opremljena. Zahvaljujemo sugrađanima i gostima na strpljenju, poručili su iz Grada Poreča.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Franko Zgrablić

U subotu u Sv. Lovreču edukativne radionice “Ljekovito i korisno samoniklo bilje u prirodi” i “Voda i krški fenomeni”

poduzetnički inkubator poreč žbandaj

POREČ: Besplatna radionica za poduzetnike “Učinkovito upravljanje vremenom”