in

U Poreču gužva za cijepljenje – Doza im nestalo već nakon 10 minuta

Gužva za cijepljenje u OŠ Finida - Foto Crveni križ Poreč

KAMPANJA cijepljenja protiv koronavirusa značajno se usporila pa premijer, ministar Beroš i cijeli Nacionalni stožer uz potporu lokalnih pozivaju građane na cijepljenje. 

Protekle subote na punktu u Osnovnoj školi Finida u Poreču u 10 sati bila je gužva – moglo se cijepiti bez najave i činilo se da je javni poziv uspio.

“Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati s Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema jer je nestalo! Ja sam se dva puta htio cijepiti, dva puta neuspješno”, rekao je čitatelj za Dnevnik.hr. “Kako da budemo odgovorni? Kada i dođemo na cijepljenje, istog nema”, kaže.

Epidemiologinja: Ne dolazite po druge doze bez najave

Epidemiologinja Danijela Lazarić Zec iz NZZJZ-a IŽ pojasnila je kako je 15 osoba koje su željele cjepivo Pfizer zamoljeno da dođu u srijedu.

“Na cijepni punkt je došlo 200-tinjak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave. Javni poziv je, kao što znate, samo za necijepljene. Kako bi im se izašlo u susret i povećala procijepljenost, tih 200-tinjak osoba je dobilo drugu dozu, a trošene su planirane doze za javni poziv”, objasnila je Lazarić Zec, objavio je Index.hr.

KAŠTELIR PETKOM: Together in Free Tasting oduševio novinare i blogere

Slovenija mijenja pravila na granicama, pogledajte mjere diljem Europe