in

U POREČU I OKOLICI počeo još jedan ciklus suzbijanja komaraca koji će trajati do 4. kolovoza

Danas, 22. srpnja, na području Grada Poreča počela je dezinsekcija komaraca koja će trajati do 4. kolovoza.

U planu je larvicidni tretman suzbijanja komaraca. U slučaju neprikladnih vremenskih, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca.  

Također, provest će se i adulticidni tretman suzbijanja, tj. špricanje komaraca.

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih im naselja 31. srpnja u kasnim večernjim satima, odnosno 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima.

Dana 1. kolovoza u kasnim večernjim satima, odnosno 2. kolovoza rano ujutro tretman će se provesti na području MO Fuškulin i pripadajućih naselja, a tretman gradskih mjesnih odbora (područje samoga grada i gradskih stancija) izvršit će se u razdoblju od 1. do 3. kolovoza u rano ujutro.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana.  

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te se iz tog razloga upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, mole se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.  

Mjere će provoditi djelatnici obrta Eko servis Matić iz Pazina i tvrtka Sanitacija iz Osijeka.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe treba kontaktirati provoditelja mjera na telefone 052 624 571 ili 091 621 11 90.

PAO I OZLIJEDIO SE: 90-togodišnjak prebrzo vozio moped!

VIŠNJAN: Magdalenjina zatvara promet u povijesnoj jezgri – građani imaju rok za premještanje vozila