in

U Poreču obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Foto Grad Poreč

Delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom te predsjednikom Udruge antifašističkih boraca Poreča Arduinom Matoševićem položila je cvijeće na spomenik palim borcima u parku pokraj gradske palače u povodu današnjeg dana sjećanja na žrtve holokausta.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Kako je prilikom obilježavanja naglasio gradonačelnik, na ovu obljetnicu polažemo nadu da se ovakva događanja ne zaborave i da se više nikada i nigdje neće ponoviti.

Matošević je zaključio kako se trebamo boriti demokratskim sredstvima da više nikada ne dođe do takvih događanja, te je minutom šutnje odana počast svim žrtvama.

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj, objavio je u priopćenju Grad Poreč.

Vrsarski vrtić Tići - Foto Tanja Kocijančić

VRSAR: Vrtić Tići zapošljava kuhara/icu. Donosimo detalje

Foto IDS

Velik interes: IDS-ovu stranicu Bespravnagradnja.hr u niti 24 sata posjetilo više od 3.700 ljudi