in

U Poreču počinje cijepljenje turističkih djelatnika Istarske županije

U utorak, 27. travnja, povodom početka cijepljenja turističkih djelatnika u Istarskoj županiji održat će se tiskovna konferencija u hotelu Valamar Diamant u Poreču.  Na tiskovnoj konferenciji prisustvovat će dr. Aleksandar Stojanović – ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Dino Kozlevac – načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Veljko Ostojić – direktor Hrvatske udruge turizma te Denis Ivošević – direktor Turističke zajednice Istarske županije.

“S posebnim zadovoljstvom najavljujemo početak cijepljenja turističkih djelatnika u Istarskoj županiji kao jedan od ključnih elemenata spremnosti za nadolazeću turističku sezonu kojom želimo odaslati poruku svim našim emitivnim tržištima da smo, nakon evidentiranja gotovo 80 lokacija u Istri za BAT (brzo antigensko testiranje), sada uveli i drugi ključan element, odnosno cijepljenje turističkih djelatnika”,  istaknuo je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Cijepljenja će započeti sutra odmah nakon održavanja press konferencije u upravo u hotelu Diamant, a izvodit će ih pet timova Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije te Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Cijepit će se oko petsto zaposlenika koji spadaju u prvu prioritetnu skupnu, odnosno imaju veće rizike u smislu kontakata s gostima ili im je priroda posla takva da ne mogu osigurati dovoljnu socijalnu distancu, saznajemo u TZ-u Istarske županije.

UMAG: Ria Ružić prva, a Linda Bazjak četvrta na državnom natjecanju iz talijanskoga jezika

POREČ: Udruga antifašističkih boraca uručili zahvalnicu gradonačelniku Lorisu Peršuriću