in

U Puli zaražena osnovnoškolka, 24 učenika i deset učitelja u samoizolaciji

Ilustracija

Zbog jedne zaražene učenice osmog razreda od utorka su u samoizolaciji 24 učenika i deset učitelja pulske Osnovne škole Kaštanjer, potvrdila je ravnateljica Nada Crnković.

Kako je rekla, svi učenici od petog do osmog razreda imat će organiziranu online nastavu, a u školu se vraćaju 9. studenog. Učenici nižih razreda normalno će pohađati nastavu u prostorijama škole, piše Index.

“Danas smo primili potvrdu da je zaražena jedna učenica koja je bila infektivna za vrijeme nastave. Predostrožnosti radi, svi učenici moraju ići u samoizolaciju, kao i učitelji koji su te dane predavali tom razredu. S obzirom na to da učitelji predaju i u drugim razredima, svi viši razredi krenuli su s online nastavom”, kazala je ravnateljica Crnković.

Istaknula je da produženi boravak normalno funkcionira i potvrdila kako je odmah provedena dezinfekcija prostorija, a nastava se u nižim razredima nastavlja u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, piše Index.

Kako smo već objavili, od početka ovog tjedna u potpunosti je na online nastavu prešla pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile zbog velikog broja učenika i profesora u izolaciji, zbog čega više nije bilo moguće organizirati nastavu.

FUNTANA: Općina objavila listu učenika kojima će sufinancirati prijevoz do škole

Marino Fattori svaki dan dolazi u Vižinadu iz Slovenije mljeti brašno