in

U Rovinju svečano otvoreno državno natjecanje ”Sigurno u prometu 2022”

Foto PU istarska

Ovog tjedna u Rovinju se održava državno natjecanje za učenike osnovnih škola u vožnji spretnosti biciklom

Foto: PU istarska/IstraIN

”Edukacija je ključan faktor sigurnosti. Edukacija od najranije dobi je ključna da biste stekli prometnu kulturu te ovom prilikom pohvaljujem napore koje Hrvatski autoklub ulaže u prometne edukacije, ali i dugogodišnju uspješnu suradnju s policijom po pitanju sigurnosti cestovnog prometa”, rekao je danas na otvorenju državnog natjecanja u vožnji spretnosti biciklom načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot.

Naime, u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju održava se 28. državno natjecanje ”Sigurno u prometu”, koje tradicionalno organiziraju Hrvatski autoklub, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje. Riječ je o natjecanju koje se provodi za učenike osnovnih škola kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te kako bi što bolje svladali vještinu vožnje biciklom.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluju 84 natjecatelja, po dva dječaka i dvije djevojčice iz svake županije, koji su prošli kvalifikacije u svojim školama i kasnije na razini županija. Načelnik policijske uprave poželio im je sreću i poručio da su, bez obzira na konačan rezultat, već sada pobjednici kojima se svi ponose.

Dječji radovi u LG Galeriji

PAZIN: Otvorena izložba dječjih radova „Točka – crta – crtež – slika“

Igralište u Žbandaju - Foto Grad Poreč

Dovršeno uređenje na dječjim igralištima u Žbandaju, Buićima i Cancinima