in

U srijedu manji broj novozaraženih nego se očekivalo, neće zatvarati terase

Ilustracija

Iako se u srijedu očekivao veliki skok novozaraženih koronavirusom, to se nije dogodilo. Kako neslužbeno doznajemo, danas je u Hrvatskoj manje od 1700 novozaraženih, a očekivale su se gotovo duple brojke s obzirom na uskršnje praznike i obiteljska okupljanja proteklih dana. Index je pitao je li razlog dobrih brojki u manjem broju testiranih osoba.

“Nije. Imali smo oko 9500 testiranih, a broj pozitivnih je puno manji od očekivanog. I nas je to iznenadilo. Treba vidjeti, ako se ovakav trend ponovi sutra, prekosutra i naredne dane, onda bi se moglo reći da smo na silaznoj putanji valjda. Za danas smo svi mislili da će brojke otići gore, no dogodilo se suprotno, puno su bolje nego prije tjedan i prije dva tjedna”, rekao nam je dobro upućeni izvor, navodeći kako smo prošli tjedan u ovo doba imali više od 2600 novozaraženih.

Jučer su brojke bile manje pa smo tako imali 735 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 6333 testiranja, a preminulo je 30 osoba.

Razmišlja se o online nastavi nakon praznika, ali ne za sve

Danas se očekivao porast jer se u radnom tjednu intenzivira testiranje koje je za vikend manje, a još smo imali i blagdane.

Kako neslužbeno doznajemo, ne planira se zatvarati ugostitelje kao što se prethodnih dana moglo čuti, no ono o čemu se razmišlja je da se vidi što će biti kroz koji dan te da se nakon proljetnih praznika još neko vrijeme nastava odvija online.

To se ne bi odnosilo na maturante kao ni na učenike osnovne škole od 1. do 4. razreda.

“To bi bilo dobro jer smo vidjeli proteklih tjedana da su djeca u dosta slučajeva bila nositelji virusa i imali smo velike brojke. Vidjet ćemo dalje kako će se razvijati situacija, no neko vrijeme bi bilo dobro da se nastava odvija online”, rekao nam je dobro upućeni izvor, objavio je Index.

POREČ: Prvi put krv dali Irena Aleksić i Vedran Matković

MARČANA: U nesreći ozlijeđeno dvoje djece i vozač