in

U subotu akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

MUP ilustracija

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti

 
Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, obilježava se od 1993. godine s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.
 
Postaja prometne policije Pula  stoga će sutra od 9 do 13 sati provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s djelatnicima Pula parkinga i predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli, prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Medulin. Specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklonit će se nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.
 
Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.
 
Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Pogledajte gdje se u Istri nalaze kamere na nadzor brzine

Advent Poreč - Foto Grad Poreč

POREČ: Otvorene prijave za humanitarnu Adventsku utrku