in

U Umagu masovno cijepljenje građana Bujštine u subotu

Sportska dvorana u Umagu

Tijekom ovog tjedna u Umag stiže veći broj doza cjepiva protiv Covid-19. Umaške ispostave Istarskih domova zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu će u subotu, 10. travnja, provesti akciju cijepljenja u školskoj sportskoj dvorani pri OŠ Marije i Line, s početkom u 9.15 sati.

Kako bi cijepljenje proteklo bez većih poteškoća i završilo u planiranom vremenu, u nastavku donosimo kratke upute za sve naručene osobe.

Cijepljenju mogu pristupiti isključivo one osobe koje su primile poziv na cijepljenje od osobnih liječnika. Osobe koje se iz bilo kojeg razloga ne nalaze u evidenciji naručenih, neće moći pristupiti cijepljenju.

S obzirom da se cijepljenje provodi u sportskoj dvorani za naručene osobe bit će organizirano parkiralište ispred škole. U sportsku dvoranu ulazit će se isključivo po dvije osobe.

Protokol koji će svaka naručena osoba proći u subotu je sljedeći:

1. Na ulazu će se vršiti provjera o naručenosti osobe te točnosti termina u kojem je osoba naručena, nakon čega će joj biti izmjerena tjelesna temperatura,

2. Odlazak osobe do punktova na kojima će djelatnici IDZ-a vršiti upis i izdavati cjepne „kartice“,

3. Upućivanje osobe do sljedećeg punkta na kojem se vrši samo cijepljenje,

4. Nakon cijepljenja, osoba će biti upućena do punkta za upisivanje u aplikaciju „eCijepih“, a zatim na mjesto na kojem će sjediti narednih 10-tak minuta, a potom napustiti dvoranu.

Osobe će biti naručene u točno zakazano vrijeme cijepljenja pa stoga apelira se na sve da na cijepljenje dođu samo 5 minuta prije zakazanog termina, a kako bi se izbjegla gužva na ulazu u dvoranu. Ujedno, osobe trebaju doći laganije odjevene kako bi proces cijepljenja bio što brži i jednostavniji (radi potrebe skidanja i ponovnog odijevanja).

Mole se naručeni pacijenti da se drže svih gore navedenih uputa i protokola, a kako bi se proces cijepljenja odvio čim brže i efikasnije.

Kontrolu pridržavanja svih epidemioloških mjera na samom ulazu obavljat će službenici PP Umag i Grada Umaga, a logističku podršku cijepljenju dat će i Crveni križ Bujštine te Stožer civilne zaštite Grada Umag.

Izvor Grad Umag

Neslužbeno: U protekla 24 sata pozitivno više od 3.200 ljudi

Krao novac na radnom mjestu