in

U utorak najava prometne akcije kontrole brzine kretanja

Foto Policijska uprava istarska

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise te brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u utorak, 20. prosinca od 9 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor brzine kretanja vozila”.

Na području Postaje prometne policije Pula tijekom prvih jedanaest mjeseci 2022. godine, zabilježeno je 76 prometnih nesreća kojima je uzrok prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 45% više od usporednog razdoblja 2021. godine, odnosno 12,56 % udjela u ukupnom broju prometnih nesreća. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine tijekom jedanaest mjeseci 2022. stradalo je ukupno 75 osoba, od kojih su dvije osobe poginule, 17 osoba zadobilo je teške, a 56 osoba lake tjelesne ozlijede. U prvih jedanaest mjeseci ove godine policijski službenici utvrdili su ukupno 13.751 prometnih prekršaja, od čega 4.499 ili 32,71 % čine prekršaji prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Kako je ranije navedeno, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba kako bi se izbjegle štetne posljedice za život i zdravlje, objavila je istarska policija 19. prosinca 2022.

Dražen Puniš i Roland Marčenja - Izvor Istarski boćarski savez

Poreč: Puniš i Marčenja pobjednici memorijalnog turnira “Eliđo Blažević – Renato Velenik”

Ferić i Ferenac - Foto SDP

SDP: Proračun županije nastavak loše politike – Najviše se ulaže tamo gdje je IDS na vlasti