in

U Vižinadi sutra uprizorenje filma “Kelly’s Heroes“

Foto: tz-vizinada.hr

Turistička zajednica Općine Vižinada poziva sve zainteresirane danas i sutra na drugi Airsoft susret i uprizorenje s tematikom filma “Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne” koji je 1970. godine sniman u Vižinadi, a u kojem su glumila poznata lica Hollywooda kao što su Clint Eastwood, Donald Sutherland, Telly Savalas i drugi. Cilj manifestacije je oživjeti Vižinadu u kulturnom i turističkom smislu tijekom mjeseca listopada, čime se novim sadržajima produljuje turistička sezona i stvaraju pretpostavke za razvoj filmskog turizma.

Susret poda nazivom WW2 airsoft event “Kelly’s Heroes” – part 2 održava se 12. i 13. listopada, a očekuje se do 100 igrača airsofta i Reenactera iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine i Engleske. Osim igrača, na susretu se očekuje i do 300 gledatelja za koje se priprema uprizorenje filmske scene s posebnim efektima.

Program započinje danas u 18 sati koncertom Limene glazbe Zajednice Talijana Vižinada, a nastavlja se sljedećeg dana otvorenjem izložbe antiknog oružja u Centru za posjetitelje Maraston (II. kat) u 9 sati, a koja će biti otvorena za posjetitelje do 17 sati. Usporedno s izložbom održat će se uprizorenje na temu filma Kelly’s Heroes (Zlato za Odvažne) na originalnoj lokaciji na kojoj je sniman film – na starogradskom trgu u Vižinadi.

Sama tema uprizorenja započet će u subotu oko 9 i trajat će do 17 sati. Uprizorenje će se sastojati od dva dijela. Prvi dio će prezentirati život u gradu Clermont u okupiranoj Francuskoj za vrijeme 2. svjetskog rata, a kako bi posjetiteljima pružili što bolji uvid u taj mračni dio povijesti, izabrali smo temu života žitelja, vojnika i oficira u  gradu. Svi posjetitelji će moći slobodno šetati gradom dok vojska i statisti obavlljaju svoje dužnosti.

U 13 sati počinje drugi dio uprizorenja kada kreće bitka koja će trajati otprilike sat vremena. Oko centra grada posjetitelji će moći promatrati bitku između Amerikanaca i Nijemaca u kojoj će biti zastupljene replike oružja, bombi, mina, vozila te zvučni efekti u skladu s doživljajem iz 2. svjetskog rata.

Uz navedene programe bit će još popratnih sadržaja koji mogu zaintrigirati sve putnike namjernike koji su voljni istražiti Vižinadu te svojom interakcijom s uprizoriteljima doživjeti Francusku četrdesetih godina 20. stoljeća.

Elena Zdjelar

Porečka bikini diva Elena Zdjelar osvojila srebro na svjetskom prvenstvu u Las Vegasu

Grupa učenika_roditelja_nastavnika i ravnatelja_Baška

Gotovo 500 učenika, roditelja, profesora i ravnatelja posjetilo Valamar