in

Udruga Istra pomaže traži poslove Ukrajincima

Foto Pixabay

-Pružiti smještaj izbjeglicama iz Ukrajine je divna gesta i svakako svih potičemo da se uključe u što većem broju. No tu ne staje potreba za pomoć. Nakon što su se smjestili kod nas, moramo im pomoći da se uključe u naše društvo i počnu normalno funkcionirati (koliko god je to moguće u ovoj situaciji, napisali su iz udruge Istra pomaže koja od početka ratne invazije u Ukrajini pomaže u smještaju izbjeglica u Istri. Skuplja se hrana, novac, traži se prijevoz i sve što im je potrebno. A sada je došlo i vrijeme za pronalazak posla.

-S obzirom na navedeno počeli smo prikupljati ponude za poslove i spajati ljude iz Ukrajine s odgovarajućim radnim mjestima. Stoga molimo sve vas koji imate mogućnost zaposliti Ukrajince u vašim obrtima i firmama, da ispunite tablicu s poveznice ispod, kako bismo vas mogli evidentirati, te vas kontaktirati u slučaju da pronađemo ljude s odgovarajućim znanjima, navode iz udruge.

Za one koji kod sebe imaju smještene Ukrajince mole da popune (ili date njima da ispune) donju poveznicu kako bi mogli pomoći u pronalasku zaposlenja.

Napomena, podaci koji se šalju udruzi čuvaju se i obrađuju isključivo u svrhu pronalaska poslodavaca za izbjeglice iz Ukrajine. Podaci neće nigdje biti objavljeni javno i uklonit će ih nakon što potvrde da je sve u redu (da su zadovoljni s ponudom radnog mjesta, i da je sve po dogovoru).

Poveznica na tablicu za poslodavce: https://forms.gle/HyM9ymkdWqox6AiT8

Poveznica na tablicu za Ukrajince koji traže posao: https://forms.gle/Ne6n9ASwzYpwWdMb6

SV. LOVREČ: U KAF-u predavanje o fotografiranju beba

policija mup šuma

Otpilio i ukrao bor