in

Ukida se izolacija za pozitivne na Covid? Moći će čak i izlaziti

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Najnoviji prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navodno je već upućen voditeljima službi za epidemiologiju u 21 zavod za javno zdravstvo u našoj zemlji

Oboljeli od Covida-19 koji imaju blage simptome ubuduće neće morati u izolaciju na sedam dana, već će se moći slobodno kretati uz nošenje FFP2 maski, javlja Jutarnji list

Radi se o najnovijem prijedlogu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koji je navodno već upućen voditeljima službi za epidemiologiju u 21 zavod za javno zdravstvo u našoj zemlji.

– Da, razmišljamo o tome, ali još nismo donijeli odluku, nego je to još predmet rasprava. Visoki udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih govori nam da velik broj zaraženih hoda okolo. Mnogi se ljudi testiraju kućnim testom pa ako imaju blage simptome, idu van, prenosi izjave epidemiologa Jutarnji list.

Podsjetimo, jučer je u Hrvatskoj zabilježen 771 novi slučaj zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva došao je do 6427. Umrlo je osmero ljudi, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

Jutarnji list je objavio i novosti za početak školske godine. Naime, za dva i pol tjedna učenici se vraćaju u škole, a kako doznajemo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nova školska godina – za razliku od prethodne dvije – počet će bez primjene epidemioloških mjera. To znači da, primjerice, za razliku od početka prošle školske godine, djeci neće trebati mjeriti temperaturu, maske neće biti obavezne ni za koga, niti će vrijediti pravilo razmaka između učenika. U slučaju oboljenja, kod kuće će ostajati samo covid-pozitivan učenik, ne i krug učenika koji sjede oko njega, objavio je u srijedu Jutarnji list.

policajka policija foto mup

Kod Buzeta teško ozlijeđen u padu paraglajdera

OŠ Poreč - Foto Grad Poreč

OŠ POREČ: Uređuju se nove učionice za učenike s poteškoćama