in

OŠ POREČ: Uređuju se nove učionice za učenike s poteškoćama

OŠ Poreč - Foto Grad Poreč

Školski praznici su vrijeme kada se u školama na području Poreča planiraju i provode one  vrste radova koje nije moguće provesti u vrijeme kada se održava nastava. Tako se trenutno u  Osnovnoj školi Poreč uređuju dvije nove učionice za potrebe polaznika Posebnog odjela, koji zajedno  s odjelom za djelomičnu integraciju provodi nastavu za učenike s poteškoćama.  

OŠ Poreč - Foto Grad Poreč
OŠ Poreč – Foto Grad Poreč

Radove je danas s ravnateljicom škole Marijom Mufić Santin i voditeljicom Odsjeka za  socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, mlade i civilno društvo Grada Poreča-Parenzo Tihanom Mikulčić obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. 

Razlozi proširenja postojećeg Posebnog odjela su povećanje broja učenika, jer je samo u  posljednje dvije godine ta brojka narasla na DEVET polaznika, koji su do sada osim prostora učionica  Posebnog odjela koristili i učionicu za kabinetsku nastavu. S obzirom na to da važeće epidemiološke  mjere predviđaju ponovni povratak na kabinetsku nastavu, bilo je potrebno preurediti jednu učionicu i dodatno urediti prostor za još jednu dodatnu prostoriju-učionicu u cijelosti prilagođenu i opremljenu za provedbu specifičnih programa Posebnog odjela. Tijekom obilaska ravnateljica i  gradonačelnik su dogovorili izradu presjeka prioriteta ulaganja u zgradu škole, te je dogovorena  obnova svih sanitarnih čvorova u novom proračunskom razdoblju. 

Planirani rok za završetak radova na učionicama je kraj mjeseca kolovoza, dakle, prije početka  školske godine. Vrijednost radova je 100.000 kn, koje je osigurao Grad Poreč, priopćeno je iz gradske uprave. 

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić korona covid test kućni

Ukida se izolacija za pozitivne na Covid? Moći će čak i izlaziti

porec-decumanus-stari-grad-16-8-2022-tanja-kocijancic.jpg 18. kolovoza 2022.

Istra ove sezone bilježi 25 posto manje gostiju iz Italije