in

UKUPNO 2.222: Jedna novooboljela i jedna preminula u zadnja 24 sata – Nacionalni stožer prekida s redovitim presicama

Umrla je starica uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju. Na kraju današnje konferencije za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će informacije oko koronavirusa preko vikenda javnosti dati putem priopćenja te da će iduća konferencija za novinare biti tek u ponedjeljak.

U posljednja 24 sata imamo jedan novi slučaj Covida 19. Ukupno imamo 1.869 oporavljenih u RH, a umrla je jedna starija ženska osoba u KBC-u Split.

Od početka epidemije zaraženo je 2.222 ljudi. Učinjeno je 51.568 testiranja, od čega 1.228 u protekla 24 sata. Na respiratoru je osam bolesnika, hospitalizirano ih je 142, otpuštenih iz bolnica 716, a oporavljenih kod kuće 1.153.

Proglašavanje kraja epidemije, kaže Krunoslav Capak, provodi se tako da HZJZ predloži Vladi, a Vlada donosi odluku temeljem prijedloga ministra zdravstva. Nije precizno odgovorio kada to možemo očekivati već je nabrojao faktore koji će se pri tome uzimati u obzir.

Drugi dan zaredom u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema novozaraženih, no u splitskoj bolnici umrla je 97- godišnja štićenica iz makarskog Doma za starije i nemoćne osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću KBC-a Split, umrla je starica uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju, objavio je Poslovni dnevnik.

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović objavio je da se od 18. svibnja ukidaju i ograničenja u pomorskom prometu.

Hoćemo li na izbore s maskama?

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je na pitanje o tome kako će izgledati izbori te hoće li se na izbore ići s maskama odgovorio da je to pitanje za DIP. ”Kad dobijemo pitanje od DIP-a stručnjaci će iznijeti svoje mišljenje”, poručio je Capak. 

”Ne znam što će točno Državno izborno povjerenstvo od nas tražiti. Onog časa kad to bude poznato objavit ćemo detalje u javnosti”, rekao je ravnatelj HZJZ-a.

Capak je na pitanje kada bi se mogao očekivati kraj epidemije rekao da je odluka o završetku epidemije ”epidemiološka procjena koja se bazira na temelju više indikatora”, objavio je Dnevnik.hr.

POREČ: Uslugin Ured za građane otvara vrata u utorak

Italija prijeti izlaskom iz EU zbog povlaštenih turističkih koridora