in

UMAG/NOVIGRAD: Počela gradnja kanalizacijske mreže – jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj

Obavijest o početku radova na izgradnji kanalizacijske mreže u agomeracijama Umag – Savudrija – Novigrad, projekta vrijednog 557 milijuna kuna

Ovog tjedna započeta je izgradnja kanalizacijske mreže u okviru EU projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad istarski”, u sljedećim naseljima i lokacijama:

1. Kanalizacija naselja Marija na Krasu – izvodit će se sukladno elaboratu privremene regulacije prometa br. 8/1598/20-20 izrađenom od strane društva Učka konzalting d.o.o., prema priloženoj situaciji.
2. Spojni cjevovodi sliva Savudrija i sliva Umag na UPOV “Umag” – izvodit će se sukladno elaboratima privremene regulacije prometa br. 05-2021/1 i 25/2020 izrađenim od strane društva Pro Via d.o.o. Kastav, prema priloženim situacijama i to:
• dionica kolektora K-3, u trupu županijske ceste ŽC 5124 (Katoro – Zambratija). Za potrebe radova zauzet će se jedan prometni trak te će se regulacija prometa provoditi u dionicama putem semafora.
• dionica tlačnog cjevovoda CS Umag i ispusta budućeg UPOV-a Umag, počevši od lokacije postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (Ulica Vrh)
• dionica kolektora K-4 prema priloženoj situaciji

Radi se o jednom od najvećih strateških projekata Republike Hrvatske naziva: „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad istarski“ (skraćeno EU projekt Umag-Savudrija-Novigrad), a uključuje ulaganja u sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na širem području koje teritorijalno obuhvaća Savudriju, Umag, Novigrad i Brtoniglu.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta iznosi 557 miljuna kuna bez PDV-a.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad“ iznosi 445.355.470,66 kuna od čega 71% čine bespovratna sredstva Europske unije, a preostalih 29% u jednakim udjelima financiraju Republika Hrvatska, Hrvatske vode d.o.o. i 6. maj Odvodnja.
Na području aglomeracije Novigrada radove izvodi Hidroinženiring d.o.o., CID-čistilne naprave d.o.o., CID s.r.l. (Italija) te Godina d.o.o. Slovenija, a na na području aglomeracije Umaga izvođači su iz Cgp d.d. i Grafist d.o.o., Slovenija.

Izvor: Grad Umag i Grad Novigrad

Pulska bolnica ukida posjete: Od covida obolijevaju i “obični” pacijenti

Stožer objavio šest odluka – Ovo su sve mjere koje vrijede do 15. ožujka