in

Umag: Od sljedećeg tjedna online kupovina karata putem kino sustava

S pokretanjem kinoprikazivačkih aktivnosti Umažanisvoju kartu mogu rezervirati putem online sustava www.kinoumag.hr. U ovomsegmentu ustanova Festum ide korak dalje te svojim sugrađanima nudi dodatnufunkciju u sustavu. Naime, od sljedećeg tjedna će građani putem online sustavamoći svoju kartu i kupovati, čime će se znatno smanjiti gužve na blagajni,ubrzati proces kupovine, a svemu navedenom ponuditi novu razinu komocije ipraktičnosti.

Novi sustav online plaćanja u umaškom kinu predstavili su ovog tjedna ravnateljica Festuma Larisa Gašperini, savjetnica za manifestacije, informiranje i protokol u toj ustanovi Iva Jakac Brajković te osnivači porečke ALT digital agencije, izvođača online sustava, Sebastian Santrač i Eni Jekić.

Kupci karata moći će koristiti sve kreditne kartice, a proces kupnje bit će vrlo jednostavan. Kupnjom jedne ili većeg broja karata, korisnik će na svoju mail adresu dobiti potvrdu o kupnji na kojoj će biti prikazan individualni QR kod. Korisnik će u kino dvoranu moći ući prikazom QR koda putem svojeg pametnog telefona, ili prethodno isprintati kartu te je predočiti na ulazu u dvoranu. Uređajem za očitavanje karata bit će automatski evidentiran ulazak u dvoranu.

Podsjetimo – Umag je u svibnju prošle godine u bogatoj lepezi događanja svojim građanima ponudio još jednu izvanrednu uslugu. S obzirom na mnogobrojne upite sugrađana i velik interes publike za film i kinematografiju, Grad Umag je uz pomoć Ministarstva kulture za investicijska ulaganja, kao i vlastitih sredstava, nabavio novu digitalnu kino opremu. Tako se u umaškoj kino dvorani, koja broji čak 450 sjedećih mjesta, od lanjskog svibnja prikazalo stotinjak projekcija, što matineja, što raznih filmova, i to u 2D i 3D varijanti.

Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na cesti Brtonigla – Buje

Sajam HoReCa Adia u Opatiju dovodi vodeće dobavljače za sektor turizma