in

Umag peticijom protiv nekontroliranog postavljanja telekomunikacijskih odašiljača na privatnim objektima

Foto Grad Umag

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese upozorava da u posljednje vrijeme na području njihovog grada učestalo pristižu direktne ponude građanima od strane raznih teleoperatera za postavljanje telekomunikacijskih odašiljača na njihove privatne stambene objekte.

-Obavještavamo vas da je gradskim odlukama zabranjeno postavljanje navedenih odašiljača. Kao gradonačelnik, ali prvenstveno kao građanin ovoga grada, apeliram da ne prihvaćate navedene ponude, s obzirom da je riječ o još neutvrđenim razmjerima negativnog i potencijalno štetnog utjecaja na naše zdravlje i zdravlje naše djece. Mnoge zemlje Europske unije stale su tome na kraj. Budimo zajednica i recimo odlučno NE ELEKTROMAGNETSKOM ZRAČENJU, jer zdrava budućnost je u rukama svih nas, poručio je gradonačelnik.

Kako je nadalje izvijestio Gradonačelnik.hr, jučer, 18. svibnja prijepodne organiziran je tim povodom drugi krug prikupljanja potpisa kojim se želi osigurati zdrava budućnost Umaga i njegove djece. 

Uslijed nedavnog postavljanja odašiljača teleoperatera na području Komunele, građani Umaga, uz potporu Grada, pokrenuli su potpisivanje peticije protiv  postavljanja antenskog prihvata (odašiljača).

Kako nije riječ o izoliranom slučaju, a postoje naznake da je u planu postavljanje još nekolicine takvih odašiljača od strane svih teleoperatera u naseljenim područjima, a blizu škola, vrtića ili zdravstvenih ustanova, potpisivanjem peticije, kažu u Gradu, svi se zajedno bore protiv nezakonito postavljenih antenskih prihvata koji dokazano štete zdravlju građana i njihove djece. (Grad Umag)

“TOP 8” u Vrsaru: Bronca za Raula Dominika Holika iz Stolnoteniskog kluba Novigrad

TOP 8: Vrsarski stolnotenisači osvojili 5 zlata i 2 druga mjesta