in

Umag: Tisuću kuna potpore za djecu s poteškoćama u razvoju

Na pragu Nove 2019. godine, Grad Umag je posebnu pažnju posvetio obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju te dodijelio simbolične, ali značajne potpore.

Kao i prethodnih godina, i ove su godine roditeljima ili skrbnicima djece s teškoćama u razvoju starosti do 21 godine života, a koja žive na području Umaga, isplaćene potpore u iznosu od 1.000,00 HRK pojedinačno. Sukladno važećoj evidenciji socijalne skrbi Grada Umaga, isplaćeno je ukupno 27 potpora.

Navedene potpore predstavljaju jednu u nizu pomoći osjetljivim skupinama sugrađana. Podsjetimo kako su u Umagu u posljednjih nekoliko godina, a zahvaljujući aktivnom radu i trudu Udruge „Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“, pokrenute mnogobrojne aktivnosti na poboljšanju rada s djecom s teškoćama u razvoju. Uz nabavku iznimno važnog neurofeedback uređaja, uspostavljene su metode praćenja i trijaže djece vrtićke dobi u predškolskim ustanovama te je pokrenuta koordinacija dionika u sustavu skrbi. Kako je jedan od preduvjeta za razvoj sustava skrbi upravo osiguranje adekvatnih prostorija za provedbu aktivnosti, Grad Umag je 2016. godine u potpunosti obnovio dio prostorija Osnovne škole Marije i Line te iste prenamijenio u sobu za provedbu terapije senzorne integracije. Tada je gotovo pola milijuna kuna uloženo kako bi se stvorili uvjeti koji će djeci pomoći da jednostavnije savladaju teškoće u svom osobnom razvoju.

U tom ćemo smislu svakako i nastaviti te ovim putem pozivamo obitelji djece s teškoćama u razvoju, ukoliko se nisu našle na popisu potpora, da se obrate Upravnom odjelu za opće poslove i društvene djelatnosti (Trg slobode 7, Umag) ili djelatnicima čiji se kontakt nalazi na poveznici u nastavku:

http://www.umag.hr/hr/upravni-odjeli-i-kontakti/uo-za-opce-poslove-i-drustvene-djelatnosti

Zbog radova na novom hotelu zatvoren dio šetnice u Špadićima

Pazin

Besplatno turističko razgledavanje Pazina