in

Umagu više od pet milijuna kuna za gradnju vrtića u Murinama

Tradicija svakog naselja je povijesno bogatstvo koje trebamo očuvati, a ulaganje u novu zgradu škole i vrtića u Murinama predstavlja zalog za budućnost i razvoj naselja, objavio je Grad Umag čiji je gradonačelnik danas u Zagrebu potpisao ugovor o financiranju izgradnje dječjeg vrtića vrijedan više od 5,6 milijuna kuna.  

Na potpisivanju ugovora bili su prisutni predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi Matilda Copić.

Konkretnije, Gradu Umagu će iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, biti dodijeljeno 5.671.040 kuna za sufinanciranje projekta izgradnje područnog dječjeg vrtića u Murinama.

Projekt izgradnje nove odgojno-obrazovne zgrade obuhvatit će izgradnju i opremanje ukupne procijenjene vrijednosti 7.522.000 kuna, a Grad Umag će izdvojiti dodatnih 8.461.738 kuna iz vlastitog proračuna za izgradnju kompletne zgrade i potrebne infrastrukture.

Nova građevina bit će prizemnica podijeljena u dvije funkcionalne cjeline (cjelinu područnog dječjeg vrtića i područne osnovne škole), izduženog pravokutnog oblika, ukupne tlocrtne površine 1.502 četvorna metra, od kojih će se za potrebe vrtića koristiti 623 kvadrata. Vrtić će moći pohađati 52 djece jasličke i vrtićke dobi, objavio je Grad Umag na svojim službenim mrežnim stranicama.

Rockwool dodijelio šest stipendija - studentima 30 tisuća a učenicima 10 tisuća kuna

Rockwool dodijelio šest stipendija – studentima 30 tisuća a učenicima 10 tisuća kuna

Porečka svakodnevnica: Crna slavonska svinja u šetnji Červar Portom

Porečka svakodnevnica: Crna slavonska svinja u šetnji Červar Portom