in

Porečka svakodnevnica: Crna slavonska svinja u šetnji Červar Portom

Da su šumarci oko Červar Porta, lijepog porečkog prigradskog naselja, prepuni zanimljive flore i faune nije novost. Vjerovali li ne, jučer popodne je ulicama tog mjesta prošetala crna slavonska svinja. Odakle je životinja dolutala i tko joj je vlasnik, nismo uspjeli doznati.

Fotografije smo našli u Facebook grupi Červar.net, a snimio ih je Tomislav Ljuština koji nam je dozvolio da ih koristimo. Kaže on da je svinja došla iz šumice na ulazu u Červar. No, ništa novo, veli on, jer je neki dan, također na ulazu u naselje, snimio i stado ovaca.

Iako dolazak ove svinje nije izazvao probleme ni kontroverze, nego tek brojne šaljive komentare na Facebooku povezane s njenim „pretvaranjem“ u kobasice, odnosno bogati blagdanski objed, nije svaki put bilo baš tako bezazleno.

Naime, to nije prvi put da se domaće životinje pojavljuju na ulicama Červar Porta, čiji su stanovnici imali neugodnosti, a neki i ozljede i oštećena vozila, zbog čega je bilo višekratnih prijava policiji.

Tako su prošle godine u listopadu mediji izvijestili kako su se u tom naselju pojavile koze koje su skakale po automobilima i penjale se po krovovima zgrada. Žitelji tog turističkog mjesta snimili su i izgladnjelog konja koji je pasao travu ispred kuća a znao bi se i spustiti do kafića i trgovine na rivi. Zabilježene su u Červaru i izgladnjele svinje, ali i opasni psi u slobodnoj šetnji naseljem koji su znali i napasti ljude. Kako su mediji izvijestili, građani su nepozvane životinje prijavili komunalnim redarima Grada Poreča, koji pak nemaju ovlasti djelovati u ovakvim slučajevima, niti, kako su onomad rekli, nisu znali kome se obratiti vezano za to.

Gdje je na kraju crna slavonska svinja završila, odakle je točno došla i kome je pobjegla, za sada nije poznato.

Umagu više od pet milijuna kuna za gradnju vrtića u Murinama

Umagu više od pet milijuna kuna za gradnju vrtića u Murinama

Vižinada dobila dosad najveći iznos bespovratnih sredstava – 5 milijuna kuna za gradnju novog vrtića

Vižinada dobila dosad najveći iznos bespovratnih sredstava – 5 milijuna kuna za gradnju novog vrtića